Rezultatele ediției a XI-a a Concursului de Schi „Bucuriile Zăpezii” de la Vatra Dornei

În perioada 6-9 februarie 2020, s-a desfășurat, pe Pârtia Veverița din stațiunea Vatra Dornei, cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Schi Alpin pentru Copii „Bucuriile Zăpezii”, competiția sportivă organizată de Clubul Copiilor Vatra Dornei fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației și Cercetării.

La startul concursului au fost prezenți 76 de copii înscriși la cercurile de schi alpin sau cu profil sportiv, însoțiți de 12 cadre didactice, care au reprezentat 10 palate și cluburi ale copiilor din opt județe și municipiul București. De asemenea, alături de micii sportivi au fost prezenți la Vatra Dornei numeroși părinți și bunici din întreaga țară care i-au încurajat zilnic pe concurenții favoriți.

La finalul celor două zile de concurs, elevii dorneni, reprezentanții județului Suceava, au realizat rezultate excelente, clasându-se pe locuri fruntașe:

Timeea Dobrincu (fete, 2012-2013) – locul 3 la slalom uriaș;
Ludovic Boncheș (băieți, 2012-2013) – Locul 1 la slalom uriaș, locul 2 la slalom, locul 1 în clasamentul general;
Nicolas Rîpan (băieți, 2010-2011) – locul 1 la slalom uriaș, locul 2 la slalom, locul 2 în clasamentul general;
George Lutaniuc (băieți, 2010-2011) – locul 3 la slalom, locul 4 la slalom uriaș, locul 3 în clasamentul general;
Sara Moroșan (fete, 2008-2009) – locul 2 la slalom, locul 1 la slalom uriaș, locul 2 în clasamentul general;
Rareș Hinți (băieți, 2008-2009) – locul 1 la toate probele;
Lucas Rîpan (băieți, 2008-2009) – locul 2 la toate probele;
Eliza Șușcă (fete, 2006-2007) – locul 1 la slalom, locul 2 la slalom uriaș, locul 1 în clasamentul general;
Luisa Frățiman (fete, 2006-2007) – locul 3 la toate probele;
Iustin Pintescu (băieți, 2006-2007) – locul 1 la toate probele;

Rezultate remarcabile au obținut și copiii de la PC Miercurea Ciuc, PC Sfântu Gheorghe, Palatul Național București și de la PC Cluj. Trebuie evidențiată participarea și evoluția în concurs a copiilor de la PC Brăila, PC Iași sau CC Slănic Prahova, copii care nu au acces permanent la practicarea sporturilor de iarnă.

Proiectul național „Bucuriile Zăpezii” a fost susținut financiar de Ministerul Educației și Cercetării, Primăria Vatra Dornei, având sprijinul sponsorilor AQUA Carpatica, Decathlon și Fly Music Suceava. La reușita evenimentului au contribuit și partenerii tehnici Salvamont Vatra Dornei (amenajarea pârtiei), CSS Vatra Dornei și Euroski (arbitrajul și montarea traseelor), Primăria Vatra Dornei (gratuitate la urcarea cu teleschiul pentru participanți).

Comunitatea locală a susținut acest important concurs prin intermediul sponsorilor locali Coloana Center, Hotel Dorna, Hotel Silva, Pensiunea Casa Bucovineană și prin asigurarea unor facilități de cazare pentru participanți din partea CEFIDEC Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *