Proiect de aproape 5 milioane de euro, semnat la sediul ADR Piatra Neamţ

Miercuri, 31 iulie 2019, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est de la Piatra Neamţ, primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a semnat contractul de finanţare pentru Proiectul „Municipiul Verde, mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei”.

Din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, semnătura a aparținut chiar directorului Vasile Asandei, valoarea totală a proiectului fiind de 22.665.640,76 de lei, adică peste 4.8 milioane de euro, din care contribuția proprie are o valoare aproximativă de 15%, adică o sumă de 3.433.470,73 lei, reprezentând circa 730.000 de euro.

Proiectul prevede înfiinţarea unui sistem de transport public şi realizarea de trasee pe rutele: Argestru-Centru, Roşu-Centru şi Todireni-Centru, precum şi pentru asigurarea legăturii între principalele instituţii şi zona staţiunii balneoclimaterice, trasee cu o lungime totală de aproape 22 de kilometri.

Conform celor declarate de primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, „se vor achiziţiona patru autobuze hibrid, cu o capacitate de minimum 25 de persoane fiecare, se va înfiinţa un seviciu de administrare a transportului public de călători şi se vor monta trei puncte de încărcare electrică”.

Pe străzile Mihai Eminescu şi Republicii, care vor fi modernizate, vor fi construite piste pentru biciclete, cele două urmând a fi conectate prin Aleea Dornelor. În plus, se va înființa un serviciu de închiriere de biciclete (bike-sharing) prin amplasarea a trei puncte de închiriere în zona centrală a municipiului Vatra Dornei.

„În perioada imediat următoare, conform graficului, va demara procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie. Lucrările efective vor demara la începutul anului 2020”, a conchis primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş.

De asemenea, va fi reamenajată şi strada Luceafărului, proiectul prevăzând şi modernizarea pasajului pietonal subteran existent, precum şi a podului pietonal peste râul Dorna. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, proiectul aflându-se momentan în etapa studiului de fezabilitate.

2 comentarii publicate:

  1. Constantin

    Oare nu se poate face un memorandum la ADR Piatra Neamț să-i dea niște fonduri lui nea Ilie ca să pună la loc semnele de circulație (treceri de pietoni, sens unic, parcare sau staționarea interzisă etc.) scoase cu ocazia demolării (refacerii) străzilor din oraș? Nu de altceva, dar ne putem trezi în orice moment cu câțiva morți și răniți pe trecerile de pietoni și nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *