Știrile zilei de6 decembrie 2023

Vatra Dornei va găzdui etapa a treia a Campionatului Naţional la tenis cu piciorul

Cei mai buni practicanţi ai futnetului se reunesc între 12-14 iulie la Vatra Dornei pentru disputele din cea de-a III-a etapă a Campionatului Naţional

La doar o săptămână după participarea la Cupa României la fotbal-tenis, de la Mamaia, opt echipe din Campionatul României de Tenis cu Piciorul (Futnet) se reunesc la munte, la Vatra Dornei, pentru o nouă rundă de meciuri. Jocurile sunt programate pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie 2019, în două locații, la Sala de Sport de la Stadionul Municipal și pe terenul multifuncțional din cadrul Complexului Sportiv Yanis, din cartierul Unirii. Partidele se vor disputa între orele 9 şi 17, ora de încheiere putând suferi modificări, în funcţie de durata fiecărei partide, compusă dintr-un meci de dublu, unul de simplu şi unul de triplu. Fazele finale (semifinale, finale) se vor disputa doar la Sala de sport.

Gazda competiţiei va fi echipa Black Hill Vatra Dornei, condusă de către Paul Boncheş, formaţie care va primi vizita a două grupări vecine, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc şi Bucovina Team Câmpulung Moldovenesc, dar şi a mai multor formaţii transilvănene, în frunte cu Tengo Salonta, cea mai titrată grupare românească la sportul cu mingea mare care se dispută la fileu.

Au mai confirmat prezenţa la etapa din Bucovina echipele CS Dumbrăviţa şi Futnet Oradea, fiind posibilă şi prezenţa grupărilor Futnet Timişoara şi JSF Cluj-Napoca. Organizatorul campionatului este Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor, iar gazda turneului, clubul Black Hill Vatra Dornei, în colaborare cu Primăria Vatra Dornei şi Direcţia de Sport şi Tineret Suceava. Partenerii evenimentului sunt Aqua Carpatica şi Orion Media.

„Avem plăcerea să găzduim la noi acasă, la Vatra Dornei, familia tenisului cu piciorul din România. Va fi prima etapă organizată în Bucovina după ce anul trecut ne-am duelat doar cu echipele din această zonă şi ne-am întâlnit cu formaţiile din Ardeal în play-off. Cu ocazia etapelor desfăşurate la Cluj-Napoca şi la Oradea, am remarcat cât de popular este acest sport în Transilvania, iar acum este rândul ardelenilor să vadă că şi în Bucovina există pasiune pentru tenisul cu piciorul. Aşteptăm cu drag iubitorii de sport în cele două locaţii în care se vor juca meciurile. Spectacolul sportiv este garantat”, a prefațat evenimentul Paul Boncheş, reprezentantul clubului gazdă Black Hill Vatra Dornei.

„Suntem la finalul unui adevărat tur de forță, început la Praga cu un puternic turneu internaţional de simplu, continuat la Mamaia cu finala Cupei României la fotbal-tenis. Ne încântă faptul că vom încheia acest periplu pe fermecătoarele plaiuri bucovinene. Avem o colaborare foarte bună cu echipele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, împreună dorim să dezvoltăm acest sport spectaculos. Invit toţi iubitorii de sport din Vatra Dornei, dar şi din zonă, să vină la turneu şi să vadă nivelul la care a ajuns tenisul cu piciorul din România”, a precizat Vasile Sorean, conducătorul clubului Tengo Salonta şi preşedintele AJFT Bihor.

După două etape, clasamentul general se prezintă astfel:

1. Tengo Salonta (66 de puncte)
2. Futnet Oradea (54 de puncte)
3. Dumbrăviţa Timiş (39 de puncte)
4. Tengo Juniori (39 de puncte)
5. Futnet Timişoara (36 de puncte)
6. Black Hill Vatra Dornei (32 de puncte)
7. JSF Cluj-Napoca (31 de puncte)
8. Rechinii Tehnici Câmpulung M (30 de puncte)
9. Bucovina Team Rădăuţi (15 puncte)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *