Agenția care îți permite să vinzi pariuri activează pe piața românească de pariuri online

Românii pot juca la bursa de pariuri, una dintre cele mai mari platforme de „Betting Exchange” din lume având licență pentru țara noastră. Dacă nu știi exact despre ce este vorba, te invit să citești rândurile de mai jos. Poate te vor ajuta să câștigi bani dintr-un „alt fel” de pariuri.

Platforma respectivă se numește Betfair și mi-a venit ideea să scriu acest articol pentru că m-am întâlnit în weekend cu un prieten care a câștigat bani frumoși chiar în timp ce vorbeam, vânzând un pariu. Era un meci din campionatul Italiei. Pariase împotriva echipei gazdă, care ataca susținut. Spre mijlocul primei reprize, oaspeții au scăpat pe contraatac și au marcat. Evident, cota pentru pariul contra gazdelor a scăzut considerabil, moment în care prietenul despre care vorbeam „s-a scos”.

Vânzarea unui pariu pe platforma de Betting Exchange funcționează ca și CashOut-ul de pe platformele „clasice” de pariuri, cu mențiunea că poți vinde absolut orice pariu, în timp ce opțiunea CashOut nu este valabilă pentru toate evenimentele sportive din ofertă.

Așadar, cu cât scade cota selecției pe care ai pariat, cu atât mai mare este profitul dacă te decizi să vinzi pariul. Să spunem că mizezi pe X într-un meci. Câștigul este tot mai mare pe măsură ce se scurg minutele și tabela de marcaj nu se modifică. Sunt mulți pariori care au transformat această „speculă” într-o adevărată strategie.

Mizează 100 de euro pe un pariu, așteaptă câteva minute și apoi îl vând, făcând un profit de câțiva euro. Unul dintre avantajele importante oferite de jocul la „bursă” este că nu vei fi niciodată limitat ca și miză și, implicit, câștig. Desigur, există riscul ca în cele câteva minute să se întâmple un eveniment contrar așteptărilor tale, dar, știi cum se spune: „câștigi, pierzi, negustor te numești!”.

Particularități ale platformei:

Înainte de a intra în acest „business” este bine să știi că platforma percepe un comision de 5% din fiecare pariu pentru că asigură cadrul acestor tranzacționări online de cote. De asemenea, e important de precizat că nu se pot juca decât pariuri individuale și că interfața este total diferită față de cele ale agențiilor de pariuri online la care ai jucat până acum.

Concret, fiecare opțiune de pariere are asociate două coloane: una albastră (back) și una roz (lay). Pe fiecare coloană este o cotă. Dacă mizezi pe „back”, înseamnă că pariezi „pro” acea selecție. Dacă mizezi pe „lay”, pariezi „contra” selecției. De exemplu, dacă dai „back” pe 1 în meciul CFR Cluj vs FCSB, înseamnă că mizezi pe victoria echipei gazdă. Din contră, dacă dai „lay” pe 1, vei câștiga pariul doar dacă echipa gazdă nu se va impune.

O altă particularitate este reprezentată de modul în care se calculează câștigul. Dacă dai „back”, câștigi cota înmulțită cu miza. De riscat, riști doar miza. Dacă pui pe „lay” și pariul este câștigător, câștigi miza completată. Dacă pariul este necâștigător, pierzi miza înmulțită cu cota.

La Betfair Exchange poți juca atât de pe PC, cât și de pe dispozitive mobile prin intermediul aplicației „Exchange Betting from Betfair”, pe care sunt disponibile și transmisiunile video live pe care le găsești în secțiunea „Sportsbook”, adică acea platformă asemănătoare cu agențiile de pariuri online clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.