Astăzi17 aprilie 2021

Angelica Fădor către PSD: În loc să sprijine construcţia magistralei de gaz spre Vatra Dornei, 500 de parohii sucevene au fost chemate în instanţă

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că în 2019 judeţul Suceava va trece prin cea mai neagră perioadă din punctul de vedere al investiţiilor pe care actuala guvernare PSD le are în vedere pentru această zonă ţării.

„Niciodată în istoria judeţului Suceava nu a fost întâlnită o situaţie atât de neagră privind proiectele de investiţii guvernamentale, dublată de un total refuz al partidelor aflate la guvernare PSD-ALDE de a lupta pentru nevoile cetăţenilor judeţului și a respinge amendamentele punctuale și bine documentate la bugetul pentru 2019 depuse de parlamentarii PNL de Suceava, care sunt mereu în contact direct cu sucevenii și cu problemele acestora”, a spus Angelica Fădor.

Deputatul liberal a spus că nu poate să nu observe faptul că cei din PSD Suceava au ajuns să se laude că au votat împotriva investiţiilor în infrastructura de drumuri, în reţelele de utilităţi sau în construcţia unui spital de copii, dar în același timp încep să vorbească de proiecte de închideri de spitale și de școli.

Pentru Angelica Fădor, „ABC-ul” civilizaţiei nu există pentru parlamentarii PSD-ALDE din judeţul Suceava, „În lipsa proiectelor guvernamentale de dezvoltare, ei se laudă cu proiectele depuse și derulate de autorităţile locale iniţiate de conducerea liberală a Consiliului Judeţean Suceava sau de primarii harnici din localităţile judeţului. În schimb, PSD refuză cu obstinaţie să aprobe finanţarea pentru proiecte importante cum ar fi cel de realizare a conductelor magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei, dar și cele care să asigure distribuţia gazului metan în 50 de localităţi pentru 80.000 de beneficiari, deși în timpul guvernării PSD preţul lemnului de foc a crescut, făcând aproape de nesuportat costul încălzirii”, a atras atenţia deputatul PNL de Suceava.

Fădor: „Se împlinește anul de când liderul PSD Suceava îi asigura pe suceveni că situaţia va fi deblocată și lucrările la conducta de gaz natural vor fi realizate”

Angelica Fădor a spus că un studiu recent al Biroului european de statistică Eurostat arăta că 11,3% dintre români nu îşi permit să îşi încălzează locuinţele, și cu toate acestea Guvernul PSD nu face nimic pentru a-i sprijini.

„Mai mult, în loc să sprijine realizarea proiectului conductei magistrale de gaz spre Vatra Dornei, 500 de parohii sucevene au fost acţionate în instanţă pentru a li se confisca proprietatea, iar acest litigiu blochează scoaterea din fond forestier exact a terenului pe unde ar urma să treacă conducta magistrală”, a declarat Angelica Fădor.

Deputatul adaugă că „se împlinește anul de când liderul PSD Suceava îi asigura pe suceveni că situaţia va fi deblocată și lucrările la conducta de gaz natural vor fi realizate, dar prin votul împotriva amendamentului la legea bugetului pentru 2019 prin care liberalii propuneau alocarea de fonduri pentru acest proiect se dovedește că și această investiţie nu este o prioritate, la fel cum nu a fost nici DN 18, care încă nu este finalizat, la un an de când trebuia să fie deja recepţionat”.

Deputatul PNL de Suceava a mai spus că nici măcar sesizările social-democraţilor aleși în funcţii judeţene care au cerut realizarea unui proiect judeţean de introducerea gazului natural în localităţi pentru că preţul lemnului de foc este prea mare nu-i sensibilizează pe parlamentarii PSD din Suceava, care votează împotriva judeţului Suceava și a locuitorilor acestui judeţ.

„Probabil că parlamentarii suceveni ai PSD așteaptă să expire autorizaţiile de construire pentru realizarea conductei magistrale Pojorâta-Vatra Dornei astfel încât procedura să fie reluată, iar investiţia să poată fi reluată abia peste câţiva ani”, a spus Angelica Fădor.

Nu în ultimul rând, ea a declarat că a devenit deja o obișnuinţă ca proiectele importante pentru judeţ să fie amânate cu anii la rând, cum ar fi lucrările de modernizare pe DN 17 B care face legătura între Vatra Dornei și judeţul Neamţ, pe Valea Bistriţei, sau pe DN 18, două căi rutiere absolut necesare dezvoltării zonei de munte a judeţului Suceava.

1 comentariu publicat:

  1. Bucovineanul

    Mda, doamnă deputat Fădor! Păi să ne amintim totuși de isprava deputatului PNL Pardău și drumul spre Panaci, refăcut și aflat tot într-o stare extrem de proastă chiar de la recepționarea lui. Eu, de exemplu, nu sunt nici PSD-ist, nici PNL-ist, sunt român și constat că toți politicienii, indiferent de culoarea politică, și-au bătut joc de România și de români. Bugetul țării nu este fieful propriu al unui partid ca să îl împartă așa cum vor mușchii lor, este bugetul țării. Mie îmi este silă de orice politician pe care îl aud vorbind, așa cum îmi este de politica dâmbovițeană care a distrus orice speranță pentru poporul român!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.