Primari de top: Dănuț Candrea, primarul comunei Dorna Candrenilor

Provenit din mediul de afaceri, domnul Dănuț Candrea, actualul primar al comunei Dorna Candrenilor, a știut de la bun început ce-l așteaptă atunci când s-a hotărât să candideze pentru funcția de edil-șef al comunei natale, dovedind cu vârf și îndesat faptul că este capabil să gestioneze în mod eficient și responsabil problemele generale ale locuitorilor comunei sale.

Dacă facem o socoteală simplă, ajungem la concluzia că s-a ajuns la jumătatea primului mandat de primar al domnului Dănuț Candrea și prin ceea ce a făcut domnia sa pentru bunăstarea celor de a căror destine răspunde, dânsul se poate uita la orice oră din zi și din noapte în ochii candrenenilor fără a-i fi teamă că i-ar putea crăpa obrazul de rușine, ci dimpotrivă.

După preluarea mandatului a lăsat deoparte orice festivism, apucându-se imediat de treabă, ceea ce a însemnat pentru început „luarea la pas” a perimetrului administrativ-teritorial pe care urma să-l administreze pentru a ști foarte exact cum stau lucrurile în comuna Dorna Candrenilor, a făcut apel la spiritul civic și gospodăresc al consătenilor săi și, din fericire, au reacționat prompt și pozitiv solicitării, înțelegând faptul că fără sprijinul lor total activitatea administrativă ar fi sortită eșecului.

Așa că toți au răspuns „ca unul”, contribuind cu materiale (în special lemn), bani sau muncă, pentru a se construi sau repara garduri, podețe, în discuție fiind și mândria lor de gospodari autentici. Este adevărat că domnul Dănuț Candrea a preluat „frâiele” unei comunități bogate, dar domnia sa, în calitate de om de afaceri, înțelege foarte bine că bogăția se obține doar prin muncă eficientă și plus de valoare ridicată și că, dacă nu este administrată responsabil, se poate risipi foarte ușor.

Motiv pentru care, alături de consilierii locali, caută, evident în limitele legii, soluții pentru a atrage investitori care să creeze locuri de muncă, îndeplinirea acestui deziderat rezolvând concomitent două probleme, și anume asigură un trai decent pentru locuitorii comunei și obține surse de venituri pentru bugetul local, necesare atât funcționării eficiente a serviciilor publice, cât și derulării sau cofinanțării unor proiecte de investiții.

Nu a trecut mult timp de la preluarea mandatului și a rezolvat problema aprovizionării cu apă de calitate prin captarea unor izvoare (cel mai important fiind cel de la Moara Dracului), dar și prin igienizarea bazinelor de colectare. Primarul Dănuț Candrea a înțeles că primăria nu este un „turn de fildeș” în care să stea închis de luni până vineri, timp de opt ore în fiecare zi, și de aceea, exceptând orele alocate audiențelor, adevăratul său loc de muncă se află pe teren pentru a coordona cu spirit de răspundere activitatea angajaților publici.

Dănuț Candrea este un om credincios și cu respect deosebit pentru gloria înaintașilor și când afirm lucrul acesta am în vedere faptul că s-a ocupat de renovarea celor două biserici din comună și de îngrijirea Cimitirului Eroilor.

A depus până acum o muncă infernală, iar faptul acesta se vede și atunci când ne referim la sănătatea locuitorilor comunei, care au acum la dispoziție un dispensar renovat și bine utilat, deservit de un personal amabil și competent, dar și la învățământ, de la cel preșcolar la cel liceal, în condițiile în care atât baza materială, cât și personalul care o folosește sunt la cele mai înalte standarde ale momentului.

Evident, primarul nu a neglijat nici momentele de relaxare ale concetățenilor săi, iar lucrul acesta se vede, în condițiile în care la Dorna Candrenilor se află un parc frumos, un teren de fotbal pe care evoluează echipa locală, iar în noua casă de cultură care se construiește vor petrece clipe deosebite atât tinerii, cât și gospodarii care prin munca lor determină creșterea prestigiului localității lor.

În aceste condiții, comuna Dorna Candrenilor face progrese rapide, vizibile și temeinice, încât parcă îți vine să te muți acolo, iar domnul Dănuț Candrea a demonstrat cu vârf și îndesat că e un gospodar desăvârșit, străduindu-se să facă din comuna pe care o conduce una demnă de o țară europeană.

2 comentarii publicate:

  1. Ionut Atudorii

    Felicitări, domnule primar Dănuț Candrea! Poate se îndură Dumnezeu și ne dă și nouă, dornenilor, un astfel de primar!

  2. Mariana

    Oare Dănuț Candrea nu ar putea să candideze și la Dorna? Doar așa mai avem vreo șansă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.