Dornisme: Roman Boca l-a scos pe primarul Ilie Boncheș din hibernare

La nici două zile după interviul acordat posturilor Orion FM și Orion TV de către omul de afaceri dornean Roman Boca, fost consilier local în patru mandate, primarul Ilie Boncheș a mobilizat Ocolul Silvic, funcționari din primărie, elevi de liceu și a făcut o plantare hei-rup-istă în parcul municipal. Nu e rău deloc, însă e cam tardiv.

Aceste plantări nu s-au mai făcut de 6 ani, iar ele trebuiau să fie făcute temeinic, după un plan, încă din cel de-al doilea mandat al primarului Constantin Huțanu, când, culmea, au fost alocate și câteva zeci de mii de euro pentru diferite specii de copaci care trebuiau plantați.

Nu se știe câți s-au plantat, cât au costat, însă se știe că speciile alese nu se pretau pentru zona de munte și tocmai de aceea se pare că nici nu au rezistat. Furtunile încep să „chelească” parcul de tot. Astfel, ca urmare a lipsei unui plan coerent de plantat, unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară în perioada ceaușistă riscă să se transforme într-unul banal și care în loc să aducă relaxare vizitatorilor, le va produce doar nostalgii dureroase.

Tot ca urmare a interviului, angajații Ecologica au început să strângă și gunoaiele din parc (la câte săptămâni după Paști?) și nu putem decât spera că se va rezolva și situația terenului de sport din centrul parcului, care oferă o imagine dezolantă trecătorilor. Acest teren trebuie să fie folosit nu numai în perioada de iarnă, ca patinoar, ci și în restul anului, mai ales că Dorna este deficitară la capitolul terenuri de sport.

Salutăm intervenția lui Boca, precum și modul în care a făcut acea analiză a stării jalnice cu care se confruntă orașul nostru stațiune, cu atât mai mult cu cât acesta se expune de fiecare dată când face astfel de intervenții.

Și asta deoarece mulți nu uită că este cel mai longeviv consilier (va fi detronat în curând), că a fost opt ani alături de Constantin Huțanu, iar multe din problemele Dornei de astăzi vin de-atunci și că, deși nu a fost „la butoane” în mandatele lui Moraru și Boncheș, nu a fost nici extrem de radical în luările de poziție din consiliu, inconsecvența domniei sale fiind adesea interpretată ca „interes personal”.

Iar ca să punem capac la lipsa domniei sale de credibilitate în rândul celor care-l mai taxează pe internet, să nu uite că succesul în alegeri al lui Boncheș nu i se datorează atât lui Stelian Chiforescu, cât i se datorează lui, prin încăpățânarea de a merge de două ori pe mâna unui candidat despre care se știa foarte bine că nu va câștiga.

Vinovați suntem toți pentru că-l avem pe Ilie Boncheș primar, însă cu mai multă minte și cu mai puțină încăpățânare din partea lui Roman Boca, acesta n-ar mai fi fost nevoit acum să iasă în presă pentru a sensibiliza edilii orașului ca să facă curat, să planteze șamd.

Ilie Boncheș ar fi fost un pensionar care și-ar fi văzut de viața și de afacerile lui, iar dornenii ar fi putut avea un primar dinamic și muncitor, care să facă treabă și care să nu irosească cele mai bun oportunități pentru oraș.

5 comentarii publicate:

 1. Kristhine

  Dacă tot este vorba despre parcul nostru frumos, verde și ordonat, am observat că mălinii se îmbolnăvesc. Și nu este doar unul sau doi. Boala se răspândește rapid. Au mai fost ani în care se îmbolnăveau, dar au fost tratați cu ceva soluții. Cred că ar trebui intervenit rapid pentru a stopa fenomenul.

 2. Anonim

  Mai bine și-ar vedea de afacerile lui (curate)! Cât timp a fost consilier ce a făcut pentru oraș? Poate pentru el, dar nu pentru oraș!

 3. Cezar

  Un oraș care se transformă în ceva urât. Străzi pline de gropi, curățenie nu există, clădiri în paragină, nepăsare de la edili. Vă meritați soarta că ați ales ce ați ales. Chiar nu găsiți pe cineva să pună suflet pentru orașul ăsta?

 4. Dorel

  Vatra Dornei a ajuns un orășel depopulat, plin de praf și funingine cancerigenă, cu nimic mai prejos de locațiile filmelor americare din deșert, atât praf și funingine curge din cer. Este vina lui Boncheș? Nuuuuuu, el încasează doar bobârnacele, ce naiba, voi îl scoateți țap ispășitor doar pentru că trebuie să existe unul. A spus cineva „ce a făcut Boca pentru Vatra Dornei”?. Nimic! Și-a apărat propriile afaceri prin hotărâri de Consiliu Local dubioase, la fel cum au procedat toți consilierii locali din 1990 încoace. Voi chiar îi credeți proști pe toți dornenii? Vă înșelați! Nu sunt fan Boncheș, doar constat transformarea lui într-un țap ispășitor și atât, fără ca voi să scoateți în față adevărații păpușari, iar prin asta măsluiți cărțile și mușamalizați adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *