Dornisme: elevii din Argestru, Roșu și Gura Negrii, abandonați de primarul Boncheș

Cei care au urmărit emisiunea „Ofurile dornenilor” s-au declarat copleșiți de emoție și indignare văzându-i pe acei copii mici din Argestru, Roșu și Gura Negrii, așteptând la 7 dimineața, pe un ger de minus 10 grade, o ocazie, sau punând bani împreună pentru a lua un taxi care să-i ducă la școală.

Iar dacă luăm în considerare faptul că acest lucru se întâmplă din septembrie 2016, adică de la începutul celui de-al doilea mandat al lui Ilie Boncheș, orice părinte ar putea fi îndreptățit să spună că actualul primar a așteptat să-și vadă „sacii în căruță”, să câștige alegerile, pentru a le face ulterior această surpriză copiilor și părinților, aceea de a nu le mai pune la dispoziție autobuzul primăriei.

Să fi știut părinții și bunicii că Boncheș o să le chinuiască copiii prin renunțarea la transport, cine l-ar mai fi votat? După ce a fost pregătit peste vară, făcându-i-se schimbul de ulei, sau după ce i s-au montat alte cauciucuri, autobuzul a fost tras pe… dreapta, sau mai bine zis, în spatele primăriei.

De ce a decis primarul acest lucru? Mai ales că nici nu fusese nevoie să se facă mari investiții în a-l face funcțional? Curtea de Conturi a fost chiar mulțumită de consum, nici un reproș n-a fost făcut în urma controlului efectuat în legătură cu starea și modul de funcționare a autobuzului.

Primarii Constantin Huțanu sau Ioan Moraru nu ar fi dispus niciodată un asemenea lucru. Știm ce relație au avut aceștia cu copiii, așa că nici în ruptul capului nu le-ar fi sistat transportul școlar. Dorna a ajuns, prin astfel de dispoziții luate de primar, o rușine, și asta deoarece mai mereu am ajuns să ne comparăm negativ cu comunele Dorna Candrenilor sau Poiana Stampei.

Ar fi decis vreodată primarii Dănuț Candrea sau Viluț Mezdrea sistarea transportului școlar? Dimpotrivă, au mai achiziționat fiecare câte un microbuz pentru comună, deși aveau deja unul. Asta face un adevărat gospodar, și nicidecum ce-a făcut Ilie Boncheș.

Ba mai mult, dacă tot am pomenit de microbuze, pe care dealtfel le au toate comunele din Țara Dornelor, e bine să amintim opiniei publice (nu le strică nici consilierilor locali) că, la sfârșitul lunii iulie 2017, microbuzul primăriei a avut aceeași soartă cu autobuzul.

Adică a fost și el tras pe… dreapta. Zace în aceeași parcare, după ce s-au investit în reparația lui vreo 7 mii de lei (puntea spate a fost reparată). De ce? Pentru că Ilie Boncheș n-a mai găsit câteva mii de lei pentru vopsirea acestuia? Să nu creadă cineva că microbuzul e atât de jalnic.

În urmă cu un an și jumătate a făcut o cursă până în Polonia cu o delegație din administrația dorneană, așa că nu vedem de ce acest microbuz nu e folosit, preferându-se în schimb curse plătite (sperăm să aflăm și sumele) către o firmă de transport locală, pentru deplasările fotbaliștilor, ale atleților sau jucătorilor de tenis de masă către diferite locații din țară. Din informațiile noastre se pare că domnul primar ar fi cheltuit sume importante pentru aceste deplasări.

5 comentarii publicate:

  1. Anonim

    În sfârșit a publicat cineva un articol pe care îl așteptau foarte mulți părinți. Mulți am făcut cereri și rugăminți la domnul primar, dar am avut doar un răspuns: „Așteptăm fonduri. Doamne ajută!”.

  2. Toderean Constantin

    Da, aveți dreptate. Copiii au suferit și la -30 de grade și nu s-au mai închis școlile. De ce trebuie să sufere copiii pentru că nu se gândește nimeni la ei?

  3. Bucovineanul

    Auzi, bre, dar domnul primărel nu și-a delegat și unele atribuții domnului Rusu? Că la Primărie sunt mulți cu multe responsabilități și cu salarii frumușele: primar, administrator, consilieri locali. Cum naiba îl găsiți doar pe primar? Nu, nu-l scot basma curată nicidecum, doar întreb. Oare de ce nu apar pe firmamentul vostru jurnalicesc și domnul Rusu, consilierii locali? Că responsabili sunt mulți! Sau aveți voi pică doar pe el săracul? Ce or spune Rusu și ceilalți de chestia asta? Sau tocmai asta și este șmecheria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *