Andrei Dorin Rusu a câștigat noi medalii de aur la Bratislava și București

Anul 2018 a început cum nu se putea mai bine pentru Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, club susținut și finanțat de Primăria municipiului Vatra Dornei. După ce a fost desemnat cel mai bun atlet junior român al anului 2017, Andrei Dorin Rusu și-a trecut în palmares noi rezultate importante la început de an, și anume titlul de campion național indoor în proba de 1.500 de metri și medalia de aur câștigată la Meetingul Internațional de Atletism Indoor din Slovacia.

Sâmbătă și duminică, între 3 și 4 februarie 2018, în cadrul CNSB „Lia Manoliu” din București, s-au desfășurat Campionatele Naționale Indoor, etapa finală, rezervate seniorilor și tineretului, fiind cea mai importantă competiție națională a sezonului. Competiția se bucură de o istorie vastă, aflându-se la cea de-a 48-a ediție la masculin și feminin, în timp ce la tineret masculin și feminin s-a ajung la cea de-a 35-a ediție.

În cadrul acestei competiții a luat startul și sportivul dornean Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna, club structurat de Primăria municipiului Vatra Dornei și Consiliul Local Vatra Dornei, în proba de 1.500 de metri. La finalul competiției, Andrei Dorin Rusu a reușit să fie primul care trece linia de sosire, impunându-se cu timpul de 3 minute, 48 de secunde și 86 de sutimi atât la seniori, cât și la tineret.

Duminică, pe 4 februarie 2018, în cadrul celei de-a doua zi a Campionatului Național de Seniori și Tineret, Andrei Dorin Rusu a reușit să cucerează alte două titluri de campion național la seniori și tineret, în proba de 3.000 de metri, cu un timp final de 8 minute, 7 secunde și 96 de sutimi.

„Sunt încântat de aceste rezultate care reprezintă criterii de calificare pentru Campionatul Balcanic de Seniori, desfășurat pe 17 februarie la Istanbul, în Turcia. Andrei a reușit să conducă cursa de la cap la coadă fără emoții și să își adjudece această medalie”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Duminică, pe 28 ianuarie 2018, în Bratislava, în Slovacia, s-a desfășurat Meetingul Internațional de Atletism Indoor, acolo unde sportivul Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna, a concurat în proba de 1.500 de metri. La finalul competiției, atletul dornean a reușit să se impună cu un timp de 3 minute, 48 de secunde și 46 de sutimi. Pe locul al doilea s-a clasat turcul Ates Levent, iar pe ultima poziție a podiumului a ajuns Copeland Pires.

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, structurat de Primărie și Consiliul Local, este susținut de sponsorii Aqua Carpatica, West Oximoron Vatra Dornei, Coloana Center, Vila Iulia și Casa Bucovineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *