Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Țigări de contrabandă în valoare de 33.000 de lei, confiscate de Poliția Vatra Dornei

Marți, 16 ianuarie 2018, în jurul orelor 20:00, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un localnic în vârstă de 38 de ani, în care se mai afla, în calitate de pasager, un bărbat în vârstă de 34 de ani din aceeași localitate.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii au identificat în portbagaj 2.990 de pachete cu ţigări netimbrate, bunuri pentru care cei doi localnici nu au putut prezenta documente justificative. Țigările în valoare de circa 33.000 de lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de aproximativ 3.500 de euro a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cei doi bărbaţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore și încarcerați în arestul IPJ Suceava, iar la data de 17 ianuarie 2018 au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

2 comentarii publicate:

  1. Anonim9

    N-ar fi rău ca articolele de genul să fie și complete (nume, prenume, o scurtă declarație a poliției etc.). Iar pentru confiscarea țigărilor de contrabandă se pot face și niște „plimbări scurte”, eventual zilnice sau periodice, ale polițiștilor prin zona pieței, bazarului, gării.

  2. Anar Hitstus

    Traficul cu prafuri și cu etnobotanice nu e interesant pentru Poliția dorneană? Sau descurcăreața aia din blocul Vermeșan e sub protecția lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.