Salvamontul organizează luni o acțiune de căutare de mare amploare în Călimani

Conform unui comunicat de presă emis de Serviciul de Salvamont din municipiul Vatra Dornei, luni, în data de 15 ianuarie 2018, se va desfășura o acțiune de căutare de mare amploare în munții Călimani a celui de-al treilea salvamontist dispărut în avalanșa petrecută pe 1 decembrie 2017. Pompierul și salvamontistul Liviu Sorin Pandelea, în vârstă de 40 de ani, este dat dispărut de 45 de zile.

Acțiunea de mare amploare din 15 ianuarie 2018 se va denumi „Avalanșa din Călimani”, iar la aceasta vor lua parte echipe de salvamontiști din partea Serviciilor de Salvamont din Vatra Dornei, Suceava, Mureș, Neamț, Sibiu, Maramureș și Bistrița-Năsăud. Conform informațiilor puse la dispoziție în comunicatul de presă, condițiile meteo și starea zăpezii sunt favorabile unei acțiuni de căutare, iar pericolul de producere a unei noi avalanșe în zonă este foarte mic.

Temperaturile scăzute din perioada 12-15 ianuarie 2018 reduc destul de mult, conform celor spuse de reprezentanți ai Serviciului de Salvamont din Vatra Dornei, riscurile producerii unor noi avalanșe de nivel 2 sau 3.

Prin intermediul acestui articol, Salvamont Vatra Dornei mulțumește tuturor voluntarilor care și-au exprimat sprijinul și dorința de a ajuta la căutări. Din păcate, zona prezintă încă un risc de avalanșă, oricât de mic ar fi acesta, iar temperaturile resimțite ajung până la -25 de grade Celsius, fapt pentru care nu se permite expunerea oricăror alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *