Sfaturi care te vor ajuta să îți reduci facturile la gaze naturale

Sezonul rece aduce foarte multe bucurii, dar in acelasi timp si foarte multe cheltuieli suplimentare. Daca stam mai bine sa ne gandim, iarna este un adevarat test pentru aproape orice buget. Nimeni nu poate sti cu exactitate ce surprize pot sa aduca urmatoarea luna, atat in ce priveste temperaturile de afara, cat si consumul de gaz. De aceea, cateva sfaturi prin care sa se poata face economii eficiente pe termen lung sunt chiar binevenite.

Internetul este plin de astfel de informatii, astfel ca am ales cateva sfaturi care pot sa aduca putina lumina in rezolvarea acestei probleme, a consumului nejustificat de gaz. Lista creata, macar in proportie de 50% va fi revelatoare pentru rezolvarea unor probleme, care fie tin de instalatii, fie de modul in care este folosit gazul.

1. Investeste in instalatii noi

Daca stai bine sa te gandesti, e posibil ca multe dintre componentele care intra in sistemul de incalzire al casei sau apartamentului sa fie invechite. Din aceasta cauza, exista posibilitatea ca incalzirea sa se faca in mod deficitar, cu consum mare de energie. Ar fi bine ca in acest caz sa apelezi la ajutorul unui profesionist, care sa iti spuna ce este de facut in acest caz si ce piese anume trebuie inlocuite sau poate adaugate.

In acest sens, o pompa recirculare apa calda poate sa fie componenta de care aveai atata nevoie, pentru ca poate eficientiza incalzirea intregii locuinte. O asemenea investitie ofera rezistenta si eficienta in timp. In general, greutatea pompei este de 3 kg, asa ca nu va avea nevoie de un spatiu considerabil crescut. In plus, rezista chiar si la temperaturi de peste 100 de grade Celsius. Inaltimea de pompare este de 4 metri, lucru care nu poate fi ignorat intr-un sistem gandit sa ofere eficienta. Pe shop-einstal.ro sunt disponibile multe astfel de produse, care iti pot face viata mai usoara.

2. Regleaza temperatura in mod eficient

Trebuie sa stii ca atunci cand reglezi temperatura din casa, temperatura de 19 grade Celsius trebuie sa fie un adevarat reper pentru tine. Astfel, trebuie sa stii ca orice grad care este in plus fata de acest sistem de referinta iti va aduce un consum de gaze natural cu circa 8% mai mare.

3. Fara geamuri rabatate

Stiu ca ti se pare putin cam exagerat sa lasi geamurile larg deschise daca vrei sa aerisesti incaperea. Intr-adevar, geamurile rabatate par sa fie cea mai blanda solutie in acest sens. Insa, nu te ajuta deloc cu economiile la gaz, dimpotriva chiar. In cazul unui geam lasat larg deschis e nevoie de mai putin timp pentru a se aerisi camera, fata de alternativa oferita de cel rabatat. Se pierde foarte multa caldura in acest caz, asa ca e neaparata nevoie sa se consume mai mult gaz, lucru pe care in niciun caz nu ti-l doresti.

4. Gata cu lasarea hainelor pe calorifere

Poate parea practica aceasta solutie a uscarii catorva haine mai micute pe calorifere. Totusi, nu va lasati pacaliti de aceasta solutie, pentru ca ingreuneaza schimbul de caldura. De asemenea, ai grija ca perdelele sa nu acopere nici ele caloriferele. In plus, aerisirea caloriferelor poate fi o solutie eficienta, daca este facuta cu o oarecare frecventa.

Ai vazut care sunt cele cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti eficientizezi consumul de gaze naturale. Mai ramane doar sa le pui in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.