Orion TV la ceas aniversar: 13 ani de activitate în slujba dornenilor

La data de 25 decembrie 2004, trustul Orion Media Vatra Dornei îndeplinea pentru locuitorii Țării Dornelor rolul de Moș Crăciun, oferindu-le în dar un mic post de televiziune al sfârșitului de săptămână care nu întâmplător a fost numit Orion TV. Privit dintr-un anumit punct de vedere, Orion TV reprezintă punctul culminant al edificiului mediatic „orionist”, apariția sa fiind precedată de apariția postului de radio Orion FM, pe 15 iulie 2001, și a ziarului Monitorul de Dorna”, pe 5 august 2003.

Probabil că locuitorii Țării Dornelor și-ar fi dorit mai mult decât trei ore de emisie, sâmbătă între orele 15-18 și în reluare duminica, în intervalul orar 13-16, dar să nu uităm că un pas înainte nu-i un pas pe loc sau înapoi, iar puțin înseamnă oricum mai mult decât nimic.

Nu trebuie făcut abstracție nici de la faptul că postul de televiziune are șansa istorică de a fi contemporan cu internetul, astfel încât tot ceea ce se transmite la televizor în zilele și în intervalele orare pe care le-am menționat mai sus se poate revedea oricând pe canalul de YouTube, dar și pe paginile de Facebook Orion Media Vatra Dornei și Monitorul de Dorna.

Referindu-mă în mod concret la ceea ce se transmite la Orion TV, precizez faptul că aici sunt reflectate, prin metode specifice, tot ceea ce este relevant în zona noastră, ori în alt colț de țară sau de lume și are legătură cu aceasta, indiferent dacă avem în vedere coordonate economice, sociale, politice, culturale sau sportive. Astfel, emisiunea „Punctul pe Orion” este realizată de cele mai multe ori de profesorul Mihai Cioată și reprezintă o discuție cu un invitat special, iar subiectul abordat este ales în funcție de invitat.

Aria socio-profesională este vastă deoarece avem de a face cu economiști, juriști, oameni de afaceri, medici, directori de instituții publice, profesori, artiști, politicieni, slujitori ai cultelor și mulți alții, aceste interviuri fiind transmise și pe Orion FM, de luni până joi, de la 17:00.

Trebuie remarcat faptul că trustul de presă de care aparține postul de televiziune la care mă refer acum nu scapă niciodată prilejul de a invita, prin intermediul reprezentanților săi, în fața microfonului pe toți oamenii de seamă din țară care, dintr-un motiv sau altul, ajung în zona noastră. Vorbim aici de foști sau actuali oameni politici, precum Gheorghe Flutur, Mona Muscă, Cătălin Nechifor, Theodor Stolojan, cântăreți de muzică populară, precum Cristian Pomohaci, Grigore Leșe, Viorica Macovei, și actori ca Draga Olteanu Matei.

De o apreciere aparte se bucură, în cadrul rubricii, discuțiile cu domnișoara profesoară Victoria Ostaficiuc, ocazii cu care sunt abordate, într-o manieră competentă și accesibilă tuturor, problemele spinoase ale actualității politice interne și internaționale.

Totodată, au devenit deja tradiționale discuțiile lunare „în trei” cu oamenii de afaceri Daniel Pasat, managerul hotelului Carol, și Stelian Chiforescu, proprietarul hotelului Dorna, ocazii cu care sunt abordate problemele economice și financiare ale firmelor pe care le conduc, starea economică și socială a orașului nostru, dar și politica economică a Guvernului care, vrând-nevrând, ne afectează pe toți.

Emisiunea „Ofurile dornenilor” este o rubrică destinată cetățenilor care au nemulțumiri majore și bine întemeiate referitoare la viața comunitară, televiziunea noastră locală având rolul de a trage un semnal de alarmă în direcția autorităților locale competente. De asemenea, echipa Orion TV este prezentă peste tot în țară sau peste hotare, acolo unde se desfășoară evenimente în care zona noastră este implicată, în discuție fiind promovarea turistică sau economică a zonei noastre pe plan intern sau internațional.

Așadar, Orion TV reprezintă o pagină din marea carte a televiziunii naționale și internaționale care păstrează în arhiva sa o parte din istoria acestui minunat colț de lume. La mulți ani, Orion TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *