Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Un caporal de la Unitatea Militară Roșu s-a urcat băut la volan și a ucis o femeie

Un militar de la Unitatea Militară Roșu, din apropiere de municipiul Vatra Dornei, s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0,16 mg/l în seara zilei de luni, 11 decembrie 2017, în jurul orelor 18:00, și a lovit o femeie de pe marginea drumului în timp ce se angajase într-o depășire. Din cauza impactului, femeia a fost aruncată într-un șanț de la marginea drumului, iar leziunile suferite au dus la decesul acesteia.

La data de 11 decembrie 2017, în jurul orelor 18:00, caporalul Vasile Cristea Rotar, de la Unitatea Militară Roșu, în vârstă de 30 de ani, din comuna Todirești, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes-Benz pe DJ 178A, pe direcția Todirești – Costâna, în zona satului Părhăuți s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire, iar în momentul în care se afla pe sensul opus de circulație a surprins-o și accidentat-o pe Victoria Ignătescu, de 64 de ani, din comuna Todirești, care mergea pe partea stângă a drumului, având în vedere direcția de deplasare a mașinii.

În urma accidentului femeia a fost aruncată în șanț și din cauza leziunilor suferite aceasta a decedat la locul accidentului. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­lemiei.

Având în vedere calitatea de militar a lui Vasile Cristea Rotar, angajat cu gradul de caporal la UM 01037 din localitatea Roșu, Vatra Dornei, au fost înștiințați despre eveniment procurorii din cadrul Parchetului Militar Iași. De asemenea, despre accident a fost anunțat și comandantul UM 01037 Roșu, Vatra Dornei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, conform unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.