FOTO și VIDEO de la căutările celor trei salvamontiști surprinși de avalanșă în Călimani

Conform informațiilor puse la dispoziție de ISU „Bucovina” Suceava, vineri după-amiază, pe 1 decembrie 2017, la orele 17:17, dispeceratul pompierilor militari din județul Suceava a fost anunțat prin intermediul Serviciului Unic de Urgență 112 despre faptul că trei salvamontiști, o femeie și doi bărbați, au fost surprinși de o avalanșă în munții Călimani, în zona Valea Haitii, în apropiere de Vârful Pietrosu.

Cei doi bărbați se numesc Liviu Sorin Pandelea, în vârstă de 40 de ani, și Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani. Cei doi lucrează ca pompieri militari în cadrul Detașamentului de Pompieri din municipiul Vatra Dornei, iar în timpul liber sunt voluntari la Serviciul de Salvamont din oraș. Femeia este Nathy Josse, în vârstă de 30 de ani, soția lui Liviu Sorin.

Cei trei se aflau în timpul liber în timpul producerii avalanșei, iar în ziua de 1 decembrie 2017 mergeau să arboreze drapelul românesc pe munte, în cadrul unei misiuni umanitare. Pentru căutările acestora au fost constituite mai multe echipe mixte de salvare, formate atât din salvamontiști, cât și din pompieri militari, lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei, angajați ai Rezervației Călimani, jandarmi montani, militari de la Unitatea Militară Roșu.

Toate detaliile despre acest subiect se pot citi aici: UPDATE. Trei salvamontiști dorneni au fost surprinși de o avalanșă în Călimani / Două persoane au fost găsite; una a decedat

În cadrul acțiunii de căutare au fost angrenați 18 salvamontiști de la Salvamont Vatra Dornei, Salvamont Suceava și Salvamont Neamț, dar și câini de căutare și salvare, aproape 50 de pompieri militari, aproape 10 jandarmi montani, șapte angajați ai Ocolului Silvic din Vatra Dornei și Rezervației Călimani și șase militari de la Unitatea Militară Roșu. Numărul salvatorilor a fost suplimentat atât cât a fost posibil. La căutări se folosesc 20 de mijloace de transport, printre care se numără autoșenilate, ambulanțe, mașini de teren și autospeciale.

Conform informațiilor din această dimineață, în jurul orelor 19:30, pe 1 decembrie, a fost găsit unul dintre bărbați, în vârstă de 36 de ani. Acesta era conștient și cooperant, însă prezenta leziuni multiple, fapt pentru care a fost transportat preț de trei kilometri pe jos până la o ambulanță SMURD, iar mai apoi la UPU Spitalul Județean Suceava.

Toate detaliile despre femeia găsită moartă se pot citi aici: Nathy Josse, femeia surprinsă de avalanșă în munții Călimani, a fost găsită decedată

În jurul orelor 20:30 a fost găsită și femeia, în vârstă de 30 de ani, însă aceasta nu prezenta funcții vitale. Cu toate acestea, salvatorii au efectuat manevre de resuscitare preț de 60 de minute, însă fără succes, fapt pentru care medicii au declarat decesul. Căutările au fost continuate pentru găsirea celei de-a treia persoane, în vârstă de 40 de ani, până la orele 01:30, însă fără noroc. Căutările se reiau astăzi, pe 2 decembrie.

Iată fotografii de la căutările celor trei salvamontiști:

Imaginile sunt puse la dispoziție de ISU Suceava și Departamentul pentru Situații de Urgență. Materialul video din articol este preluat de pe Obiectiv de Suceava.

Toate detaliile despre femeia găsită moartă se pot citi aici: Nathy Josse, femeia surprinsă de avalanșă în munții Călimani, a fost găsită decedată

Toate detaliile despre acest subiect se pot citi aici: UPDATE. Trei salvamontiști dorneni au fost surprinși de o avalanșă în Călimani / Două persoane au fost găsite; una a decedat

2 comentarii publicate:

  1. Ina

    Odihnească-se în pace! Muntele și-a luat tributul oameni care au iubit muntele pentru a fi și în veșnicie în locul ce-l iubeau cel mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *