Cupa Coșna la Șah, o nouă ediție de succes

Duminică 11 iunie 2017, a avut loc cea de a V-a ediţie a concursului de şah pentru copii ”Cupa Coșnei la Șah”. ediția 2017, concurs organizat de către Asociaţia Cultural-Umanitară „Speranţa”, în colaborare cu Primăria Comunei Coșna, Consiliul Local Coșna și Școala Gimnazială Coşna.

Ediția din acest an s-a bucurat de o largă participare, cei 40 de elevi de la școlile din Coșna, Vatra Dornei, Panaci și Dorna Candrenilor fiind primiți cu brațele deschise de către primarul Gavril Pardău, Alina-Maria Arvinte, președinta asociaţiei „Speranţa”, Valentin Arvinte, Liviu Andronache, precum şi consilieri locali, profesori, admiratori şi susţinători ai acestui sport al minții.

Competiția s-a desfășurat în spațiul generos oferit de Căminul Cultural din localitate pe categorii de vârstă și pe un sistem turneu de cinci runde în baza tabelelor Berger. În cazurile de egalitate pentru departajare s-a folosit sistemul Buchholz. Jurizarea a fost asigurată de Stelian Hasna, arbitru atestat de Federaţia Română de Şah, și de profesorii coordonatori și reprezentanţi ai şcolilor participante la concurs, ce au creat premisele unei bune desfăşurări a concursului.

La categoria sub 8 ani, primul loc a fost ocupat de Matei Voloșeniuc de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei. La categoria 8-10 ani, la fete, primul loc a revenit Ioanei Muraru de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei, locul al doilea a fost ocupat de Georgiana Ilk de la Școala Gimnazială Panaci, iar locul al treilea a fost ocupat de Georgiana Dănilă de la Școala Gimnazială Coșna.

La categoria 8-10, la băieți, primul loc i-a revenit lui Radu Buzilă (Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei), al doilea loc a fost adjudecat de Andrei Buzilă (Școala Gimnazială Panaci), iar al treilea loc a fost ocupat de Cosmni Melniciuc (Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei). La categoria 10-12 ani, la fete, primele trei locuri au fost câștigate de Sara Brașcanu (Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei), Alexandra Moroșan (Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor) și Andreea Meroniuc (Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei).

La categoria 10-12 ani, la băieți, cele trei locuri ale podiumului au fost ocupate de Cristian George Arvinte (Școala Gimnazială Coșna), Ciprian Cruceanu (Școala Gimnazială Panaci) și Sebastian Ududec (Școala Gimnazială Coșna). La categoria 12-14 ani, la fete, primele trei locuri au fost câștigate de Maria Druiu (Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei), Andreea Buzilă (Școala Gimnazială Panaci) și Alexandra Morozan (Școala Gimnazială Panaci).

La categoria 12-14 ani, la băieți, primele trei locuri au fost ocupate de Marius Todașcă (Școala Gimnazială Coșna), Valentin Muha (Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor) și Gabriel Lăcătuș (Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor). Trofeul concursului „Cupa Coşnei la Şah” a revenit în acest an Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Vatra Dornei, care a obținut cel mai mare punctaj, adică 12 puncte. Locul al doilea pe echipe a revenit Şcolii Gimnaziale Panaci, cu 9 puncte, iar locul al treilea a fost atribuit Şcolii Gimnaziale Coşna, cu 8 puncte.

O zi de duminică s-a transformat într-o zi festivă dedicată şahului și tinerilor şahişti, o zi de competiţie şi bucurie, o reîntâlnire cu vechi prieteni, de petrecere plăcută a timpului liber. Trebuie remarcat efortul organizatorilor și gazdelor care au asigurat o atmosferă caldă, plăcută și ospitalieră, au încurajat spiritul fair–play și s-au situat cu mult peste alte „case mari și cu pretenții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *