Știrile zilei de4 decembrie 2023

Andrei Dorin Rusu, de la CSM Vatra Dornei, s-a calificat la Campionatul European de Juniori

Sâmbătă, 3 iunie 2017, în județul Cluj a fost organizată cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Seniori, Tineret și Juniori, eveniment sportiv la care a luat parte și unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, club structurat de Primăria Municipiului Vatra Dornei.

Sportivul Andrei Dorin Rusu a luat startul probei de 5.000 de metri, probă pe care a reușit să o termine pe locul al doilea la seniori. Primul loc a fost ocupat de atletul Nicolae Soare, legitimat la Clubul Sportiv Știința Municipal Bacău. Andrei Dorin Rusu a terminat proba de 5.000 de metri cu un timp de 14 minute și 25 de secunde.

Timpul cu care a reușit Andrei Dorin Rusu să termine proba de 5.000 de metri îi permite să participe la Campionatul European de Juniori 1, eveniment sportiv care urmează să se desfășoare în localitatea Grosetto din Italia între 20 și 23 iulie 2017.

Antrenorul sportivului dornean, Cristian Prâsneac, a declarat: „De fiecare dată când Andrei Dorin Rusu participă la o competiție de alergare reușește să își realizeze timpi record, iar în majoritatea cazurilor se califică pentru evenimentele sportive viitoare. Sper că baremele realizate de Andrei să ne aducă cel puțin o medalie după participarea la Campionatul European din Italia”.

Următoarea competiție la care Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei va participa are loc sâmbătă, 10 iunie 2017, în localitatea Teteven din Bulgaria. Sportivul legitimat la CSM Vatra Dornei, Gabriel Bularda, va încerca să obțină un loc de podium la Campionatul Balcanic de Alergare Montană în proba de 8.600 de metri la juniori 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *