Andrei Dorin Rusu, record național la Campionatul Balcanic de Seniori

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a bifat, pe 25 februarie 2017, o nouă participare într-o competiție internațională de atletism, prin intermediul sportivului dornean Andrei Dorin Rusu. Legitimat la clubul din Vatra Dornei, Andrei a luat startul probei de 1.500 de metri în cadrul Campionatului Balcanic de Seniori, el fiind în continuare junior 1.

La finalul cursei, sportivul de la CSM Dorna a terminat pe poziția a patra, cu un timp de 3 minute, 48 de secunde și 13 milisecunde. Pe primul loc a terminat sportivul din Grecia, Dimitrakis A., urmat pe locul secund de Bekmezci C., din Turcia, iar pe locul al treilea Bursac N., din Cehia. Timpul însă contează cu adevărat în urma probei de la Belgrad, Andrei reușind să stabilească un nou record național la juniori.

În urma cursei, Andrei Dorin Rusu a declarat pentru Monitorul de Dorna:

„Adversarii care au concurat la Belgrad au fost pe măsură, sunt sportivi cu experiență, am avut cu cine alerga. Sincer să fiu, nu mă așteptam să termin pe locul al patrulea pentru că am avut o mulțime de concursuri și antrenamente în ultimul timp. Mă bucur că am reușit să demonstrez că știu să alerg și la competițiile organizate în străinătate, nu doar la cele din țară”, au fost cele spuse de sportivul dornean.

Referitor la desfășurarea probei de 1.500 de metri, Andrei povestește: „La un moment dat, undeva în ultimele două ture am vrut să fac o mică rupere de grup, să pot avansa, însă sportivul din Israel mi-a tăiat calea și nu am reușit să fac asta. Asta m-a făcut să pierd o secundă din timpul final. Mă mulțumesc cu timpul obținut și recordul pe care am reușit să-l bat”, au fost cuvintele de încheiere ale sportivului.

Pentru Andrei Dorin Rusu urmează participarea la Campionatul Mondial de Cros, care se va organiza pe 25 martie, în Uganda, acolo unde sportivul din Vatra Dornei își dorește să facă o figură frumoasă și să obțină un rezultat pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *