Sorin Andrei, dorneanul care are şanse reale să ajungă în Parlamentul României

Regretatul Gheorghe Vezeteu spunea într-un interviu: “Voi mai vota preşedintele Consiliului Judeţean doar atunci când noi, dornenii, vom avea un candidat care să ocupe această funcţie”. Fostul om de afaceri se referea cu siguranţă la faptul că nu mai merită să mergi la vot dacă unul dintre ai noştri nu are şansa s-ajungă în Consiliul Judeţean sau în Parlamentul României.

Sorin Andrei, un dornean în vârstă de 42 de ani, care încă de prin ’92 se zbate să supravieţuiască într-un mediu de afaceri dificil, se situează pe locul 2, un loc eligibil, pe listele PMP (Partidul Mişcarea Populară).

sorin_andrei_senat_2

Sorin Andrei nu a fost impus de vreun “tătuc” politic de la judeţ sau din capitală. Unul dintre avantajele dumnealui este reprezentat de acest curent de opinie post-Colectiv, curent care vrea schimbare, iar aceasta nu poate veni decât de la alţi oameni, în special de la cei care nu au făcut politică până acum. Și la aceste alegeri avem partide care vin cu oameni noi, dar şi partide care vin cu aceiaşi politruci, cum e cazul marilor partide, care n-au înţeles nimic din tragedia de la sfârşitul anului trecut.

Dorneanul nostru care se luptă pentru un loc de deputat nu a mai făcut politică până acum, singura dată când l-am regăsit implicat politic a fost la alegerile locale din această vară, când a pus umărul la construcţia unei echipe politice tinere, avându-i în frunte pe dr. Mihai Voloşeniuc şi dr. Sânziana Maxim. Din ce-a declarat recent, în urmă cu 6 luni nici prin cap nu i-ar fi trecut că va candida la alegerile parlamentare.

Lipsa unui candidat care să reprezinte cu seriozitate Țara Dornelor, a unuia care să nu fie marioneta vreunui politruc de la judeţ, l-a făcut să se gândească serios la propunerile care au venit atât din interiorul filialei locale, cît şi din partea prietenilor şi apropiaţilor.

Iar decizia vine într-un moment în care nu mai există doctrine, stânga sau dreapta, idealuri, perspective, ci doar traseism politic, cu politicienii motivaţi doar de dorinţa de a prinde un loc eligibil pe listă. Nu e cazul lui Sorin Andrei. Acesta ne-a declarat:

“Nu am mai fost la un alt partid până acum. Vă mărturisesc că echipa din care am făcut parte la alegerile locale m-a entuziasmat maxim. Ideea de la care am pornit şi atunci, dar şi acum e că a sosit timpul ca generaţia noastră să facă ceva. După alegeri am realizat că nu e suficient să ai consilieri locali sau judeţeni, primari bine intenţionaţi, atâta timp cât nu te reprezintă nimeni la Bucureşti.

Dorna şi Țara Dornelor trebuie să aibă o reprezentare parlamentară, însă mai puternică decât până acum. Vin din mediul de afaceri şi cunosc foarte bine greutăţile cu care se confruntă agenţii economici, însă în acelaşi timp sunt un cetăţean ca oricare altul, care am avut parte de aceleaşi dezamăgiri şi frustrări, cauzate de o clasă politică coruptă şi ruptă de nevoile oamenilor.

Nu-mi doresc să ajung parlamentar pentru a face trafic de influenţă pentru mai ştiu eu ce firmă, ca să beneficiez de cine ştie ce avantaje samd. Le cer votul dornenilor, tuturor celor din Țara Dornelor, pentru a îmbunătăţi legile, pentru a face auzită vocea oamenilor din această parte de ţară şi pentru a justifica alegerea pe care am făcut-o atât eu, cât şi atâţia alţii, de a nu pleca din ţară şi de a încerca să facem ceva bun la noi acasă.

Tocmai de aceea îi rog pe oameni în primul rând să vină la vot, apoi să mă voteze. Dacă s-au săturat de impostură, de minciună, de promisiuni pe care partidele mari nu le-au onorat niciodată, dacă s-au săturat de infractori, de tupeu şi de nesimţire, să voteze pe 11 decembrie PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *