Declarația săptămânii: Roman Boca, președinte al PSD Vatra Dornei

Ce a răspuns consilierul local Roman Boca la întrebarea: „Riscă spitalul municipal să fie declasat și să ofere doar servicii de tranzit?”

„Este posibil să se ajungă aici dacă managementul nu se preocupă de recrutarea de tineri medici și de crearea condițiilor financiare motivante pentru a rămâne la nivelul de spital municipal. Eu, ca manager la Dorna Medical, îmi doresc o colaborare cu spitalul municipal, existând posibilitatea ca și prin serviciile pe care le oferă societatea noastră, împreună cu cele oferite de spital, să rezolvăm cea mai mare parte a cazuisticii medicale pe plan local. De ce să meargă pacienții până la Cluj, Iași și Târgu Mureș pentru servicii medicale care pot fi făcute la Vatra Dornei?

Prioritatea o are găsirea și angajarea unui medic anestezist pentru a da posibilitatea celor două secții de chirurgie și ginecologie să funcționeze la parametri, apoi trebuie să existe o preocupare în a preîntâmpina momentul, nu foarte îndepărtat de altfel, cel al plecării spre pensie a unui număr foarte mare de medici din spital, după o viață demnă de muncă. Dacă acest moment ne va găsi fără specialiști care să îi înlocuiască, vom avea o mare problemă. Salut demersurile pe care Orion Media le face de ceva vreme atât în ziar, cât și la televiziunea locală, de a atrage atenția factorilor decizionali, că lucrurile nu pot rămâne așa”, a declarat președintele PSD Vatra Dornei.

4 comentarii publicate:

 1. ibis

  Ciudat … in urma cu „ceva vreme sau … ani”, se auzea pe la colturile de strada dornene ca, nici un medic tanar nu poate ramane in spitalul dornean din cauza „dinozaurilor … din acelasi spital”, acum … ne cainam ca … se pensioneaza „dinozaurii ???”, ciudata e lumea asta iar „noi dornenii … din nou pe locul „DOI”, ca pe „UNU” sunt cei care „ne conduc spre … undeva unde nu stim nici noi”.

 2. critic media

  Lasa bre ca face EL si un spital privat nu doar policlinica. E spre binele dornenilor (vorba lui) si spre mai binele buzunarelor lui si ale nevestei.
  Apropo unde mai putem face niste analize la preturi decente in Dorna????

 3. critic media

  A uitai …. Vrem si rezultate pe bune la analize.
  Nu rezultate ciudate ca la DORNA MEDICAL pe care orice doctor dintr-un spital mai bun nu le ia in considerare.

 4. Maxim

  Mulțumiri doamnei dr. Roman, secția interne a spitalului. Profesionalism, calm, mereu în mijlocul pacienților! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *