Nu ştim ce i-a „mânat în luptă” pe acei tineri inimoşi care au pus umărul la înfiinţarea postului de radio ORION FM Vatra Dornei, dar putem presupune că avem de-a face cu dorinţa de a le oferi tuturor locuitorilor din zona Dornelor ceva cu totul special, care să fie doar al lor.

orion fm

În orice caz, data de 15 iulie 2001 este cea la care s-a deschis o nouă pagină din marea carte a istoriei radiofonice din România, iar pe această pagină au fost scrise toate evenimentele relevante petrecute în ultimii 13 ani în zona Dornelor sau care au avut legătura cu aceasta, ele fiind evidenţiate în cadrul buletinelor informative, „Telefonului de la miezul zilei”, emisiunii „Punctul pe Orion”, etc. Dacă ar fi să ne referim doar la emisiunea „Punctul pe Orion”, precizăm că ea a fost de multe ori „gazda” tuturor personalităţilor marcante ale ţării, care, dintr-un motiv sau altul, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp au ajuns prin zona noastră, putând fi amintiţi aici Theodor Stolojan, Valeriu Tabără, Mona Muscă, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, toţi fiind, la vremea respectivă membri ai guvernului, iar în ceea ce-l priveşte pe Gavril Mârza, Gheorghe Flutur, Cătălin Nechifor, aceștia au fost invitați în calitate de preşedinți ai Consiliului Judeţean Suceava.

Mari actori ai țării, de la Marcel Iureș și Mircea Diaconu, de la Claudiu Bleonț, până la Magda Catone sau Victoria Cociaș, precum și mulți alții, au putut fi ascultați pe frecvenţa 90,3 FM, o frecvență atât de familiară nouă dornenilor. Oameni de cultură, rapsozi faimoși, trupe de muzică, toți și-au găsit loc în a se manifesta la ORION. Rolul postului de radio ORION Vatra Dornei nu a fost acela de a deveni o „tribună politică” motiv pentru care, economia, cultura, sportul au în cadrul emisiunilor un loc foarte bine determinat.

Astfel nu putem face abstracţie de prezențele domnişoarei profesoare Victoria Ostaficiuc la microfonul „orionist”, indiferent dacă ne referim la rubrica de cultură şi civilizaţie sau la comentariile pertinente din cadrul emisiunii „Punctul pe Orion”, în ambele cazuri domnia sa dând dovadă de un spirit analitic profund, iar maniera de exprimare este simplă, naturală şi ca atare, accesibilă oricărui ascultător. Experienţa a demonstrat că în cei 13 ani de funcţionare a postului de radio ORION FM Vatra Dornei au avut acces la acest post de radio orice persoană care, într-un fel sau altul, face după puterile sale ceva util pentru oraşul Vatra Dornei sau zonă adiacentă, iar faptul acesta dovedeşte totală deschiderea colectivului condus de profesorul Mihai Cioată pentru oameni, gânduri şi fapte care contribuie la progresul acestei zone.

Evident, de-a lungul existenţei acestui post de radio, n-a fost totul foarte bine şi frumos, deoarece au fost criticate, cu dovezile pe masă, toate acele acţiuni care nu numai că nu contribuie la dezvoltarea zonei noastre, ci dimpotrivă, indiferent dacă a fost vorba despre incompetenţă sau rea-voinţă, cei incriminaţi având drept la replică, drept de care de cele mai multe ori nu s-au folosit, neavând argumente. Cum era de aşteptat, criza economică a lovit şi în audiovizual, aceasta fiind o importantă „piatră de încercare”, depăşită cu brio de colectivul ORION, iar faptul că acest post de radio funcţionează în continuare îi dovedeşte viabilitatea, mai ales că pe plan local mai există posturi de radio concurente, acest aspect fiind al doilea argument în favoarea faptului că postul de radio aniversat „se ţine tare pe picioare”.

În aceste condiţii, radio ORION FM este un simbol al zonei noastre, cu care ne mândrim, şi fără de care, sub raport spiritual am fi mult mai săraci. La mulţi ani, radio ORION!

2 comentarii publicate:

  1. Cârcotașul de serviciu

    La mai mare și… Treceți la profesioniși. Lăsați dracului cloaca amatorilor. Asta dacă vreți să mai sărbătorim Radio Orion și peste 13 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *