Despre hailadorna.ro, cel mai recent proiect de promovare a Țării Dornelor

Țara Dornelor în special și Bucovina în general se pot lăuda din prima lună a acestui an cu un nou proiect online care își dorește să promoveze în mediul virtual și nu numai aceste zone atât de dragi românilor și străinilor de pretutindeni: Hai la Dorna!

Pentru a afla mai multe despre site, l-am luat la întrebări pe Damian Gicoveanu, co-fondator al hailadorna.ro.

Cum a apărut ideea proiectului?

Proiectul a plecat de la o nevoie pe care eu și soția mea, Anca, o resimțim de ceva vreme. Deși suntem dorneni amândoi, suntem plecați din zonă de câțiva ani. Acest lucru ne-a permis să înțelegem că în alte zone ale României, Țara Dornelor și Bucovina nu sunt cunoscute în profunzime, așa cum ne-am dori noi, cei care le cunoaștem bine.

Se discută în general doar despre câteva din multitudinea de obiective și activități turistice de care vizitatorii se pot bucura aici. Din acest motiv am decis că vrem să aducem în atenția potențialilor turiști toate atracțiile, evenimentele și activitățile turistice care pot transforma o vacanță în Bucovina într-o experiență de neuitat.

Ce părere ai despre celelalte proiecte din online care-și propun același lucru?

E adevărat că în mediul online au apărut în ultimii câțiva ani mai multe site-uri care și-au setat același scop ca și noi, iar acest lucru este foarte benefic pentru zona noastră. Însă un lucru comun pentru aceste site-uri, din punctul meu de vedere, este faptul că ele se concentrează mai mult pe prezentarea ofertelor unităților de cazare și mai puțin pe descrierea zonei, a obiectivelor, a evenimentelor și a activităților turistice dedicate vizitatorilor și localnicilor.

Să înțelegem că hailadorna.ro nu va promova ofertele unităților de cazare din zonă?

Ba da, dar nu la început. În primele câteva luni avem alte planuri, dar includem în strategia noastră de viitor și prezentarea ofertelor de cazare din zonă, precum și a altor furnizori de servicii turistice. Acestea sunt elemente care nu pot să lipsească de pe site-ul nostru pentru că sunt informații vitale pentru turiștii pe care vrem să-i ajutăm prin intermediul blogului.

Vrem însă să o facem într-un mod diferit, modern și atractiv, care să conecteze cu adevărat potențialii turiști cu furnizorii de servicii turistice din zonă. Mai multe detalii despre acest subiect vor veni pe viitor.

vatra_dornei

Cu ce se diferențiază site-ul vostru de celelalte deja prezente pe această nișă?

Această diferență stă în două idei interconectate: în primul rând, venim cu ideea de blog. Blogul, prin intermediul articolelor, va menține mereu actualizate informațiile despre Țara Dornelor și Bucovina și va alimenta astfel nevoia turiștilor de a cunoaște mai bine zona, serviciile turistice disponibile și activitățile de care se pot bucura aici. În același timp, prin blog putem să ne conectăm mai ușor cu audiența noastră și să le transmitem prin cuvinte, fotografii și videoclipuri experiențele de care avem parte noi înșine în aceste zone.

În al doilea rând, vorbim de comunitate. Scopul acestui blog este acela de a crea două comunități care să se ajute între ele. Pe de o parte vorbim despre comunitatea dornenilor care deja contribuie sau vor dori să contribuie cu materiale pe site, iar pe de altă parte vorbim despre comunitatea turiștilor care vor dori să cunoască mai bine zona și să afle informații care să-i ajute în organizarea unei vacanțe perfecte în Bucovina.

Câți membri numără echipa în acest moment?

Site-ul a început cu două persoane, Anca și cu mine. Ea pe partea de programare, iar eu pe cea de redactare. La scurt timp, am reușit să-l aducem în echipă și pe Ciprian Pardău, un tânăr și talentat fotograf dornean care, la rândul lui, iubește zona în care s-a născut și care ne-a ajutat enorm în punerea pe picioare a site-ului. Încă de când am făcut pagina de Facebook și mai ales după lansarea site-ului, au fost mai mulți cei care și-au exprimat dorința de a contribui într-un fel sau altul la dezvoltarea lui.

Îi mai primiți și pe alții în echipă?

Desigur. Avem deja o listă de oameni pe care îi vom invita să contribuie cu articole și/sau galerii foto pe site, dar mă folosesc de această ocazie pentru a-i invita pe toți dornenii (și nu numai) care doresc să contribuie la promovarea acestei zone să ne contacteze. Fie că vor să publice articole sau să contribuie cu fotografii/videoclipuri pe site, le primim ideile cu mare drag.

Site-ul se află în forma lui finală sau se va mai modifica?

Deși am simțit că este suficient de aproape de finalizare pentru a fi lansat, hailadorna.ro mai necesită încă destul de multă muncă pentru a-l aduce în forma pe care ne-o dorim. Lucrurile se vor mai modifica și la nivel vizual deoarece vom mai face mici reparații și îmbunătățiri, dar și la nivel de conținut, în principal pentru că vom mai adăuga multe alte categorii, care momentan nu sunt publicate, deoarece nu există încă articole disponibile pentru ele.

Cât de des veți scrie pe site?

Acest lucru depinde de cât de mare va deveni echipa. Momentan ne propunem un număr de 7-10 articole pe lună, dar sperăm ca acest număr să crească o dată cu implicarea mai multor persoane.

Ce le transmiți cititorilor noștri?

Intrați pe http://hailadorna.ro, citiți articolele, răsfoiți site-ul și spuneți-ne părerile voastre folosind pagina de contact sau secțiunea de comentarii de la articole. Ideile și sugestiile voastre ne ajută foarte mult. De asemenea, vă invităm să reveniți pentru articolele noi și, dacă vă plac, să le distribuiți în rețelele de socializare. Mulțumim!

1 comentariu publicat:

  1. zavaidoc

    Mai oameni buni … *hai la dorna*, prin luna noiembrie a anului trecut, prin zona hotelului intus, ma opresc 2 tineri de prin constanta, m/au intrebat politicos, daca pot sa-i indrum spre *izvorul sentinela*, le/am aratat ce au dorit insa, le/am expliat sa nu mearga cu speranta ca vor gusta *celebrul Borcut* pentruca , *izvorul sentinela* este extraordinar de bine *zavorat cu gratii si lacate*, au fost dezamagiti dar au declarat ca vor merge pana acolo sa vada macar *cladirea*. Asa mi-am amintit de *celebrele dar uitate in neant ziduri ale hanului domnesc, vecinul izvorului, cladirea cazinului … etc, etc., *haila dorna, hailadorna* dar VOI vedeti cum arata orasul asta prapadit, in care, locuitorii ca o adunatura de adevarati *zonbii* voteaza cu sarguinta o gasca de politicieni care …*nu fac nimic in afara de propriile afaceri ???, ce naiba, … unde nai
    ba … *hailadorna* ???.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *