EXCLUSIV/UPDATE. Ursul care a omorât un cioban în apropiere de Panaci a fost găsit mort în pădure

Ursul care a omorât un cioban și a atacat un altul în apropierea unei stâni aflate la granița dintre județele Harghita și Suceava a fost găsit mort în pădure în această dimineață. Din primele informații, ursul nu ar fi fost împușcat, iar în imediata apropiere s-au găsit o șapcă și o pălărie. Chiar în aceste momente, autoritățile se deplasează la fața locului pentru ridicarea și examinarea animalului.

Vânătorii care s-au deplasat în pădurile din zonă pentru a elimina respectivul exemplar de urs, existând un ordin semnat de eliminare ca urmare a tragediei petrecute în seara de 23 iulie, au fost cei care au găsit ursul mort pe fondul forestier. Autoritățile nu exclud posibilitatea ca ursul să fi fost rănit de către ciobanul omorât, întrucât acesta avea asupra lui o bărdiță. Însă cauza exactă a decesului animalului urmează a fi stabilită după o examinare de specialitate.

UPDATE. IPJ Harghita a transmis că Poliția Toplița a fost sesizată de către reprezentanți ai Ocolului Silvic Broșteni, din județul Suceava, cu privire la un exemplar de urs găsit mort de către un paznic de vânătoare într-o zonă împădurită de la granița celor două județe. La fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul IPJ Harghita, alături de reprezentanți de la Direcția Sanitar Veterinară, pentru verificarea sesizării primite de autorități, urmând a fi luate măsurile ce se impun.

14 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Foarte bine! Trebuia pus jos până a ajunge să omoare un om. Dar nici acum nu este prea târziu.

  2. Vasile

    Păcat că s-a ajuns ca autoritățile din România să dea o importanță mai mare animalelor sălbatice decât la cei ce muncesc și îi întrețin pe cei din Parlament.

  3. Ioan

    Găsim vina altora! Vina noastră nu există, intrăm în zona lor, ei unde ar trebui să mai trăiască?

  4. Corneliu

    Pentru Ioan. Oare este așa de greu de înțeles că numărul urșilor este mult depășit și ei nu mai încap în păduri și în teritoriile lor? Astfel migrează căutând alte teritorii și hrană și ajung să intre în arealul oamenilor. Trebuie împușcați toți cei care ies din păduri sau care intră în arealul oamenilor. Astfel vom reuși să îi aducem la numărul maxim de urși admis în România, iar unii dintre noi să nu mai cădem victime. Hai, puneți mânca pe pușcă și aduceți-i la numărul maxim admis! Gata cu gargara de doi bani!

  5. Ursul

    Pentru Corneliu. Ia o pușcă și împușcă-te pentru că și oamenii sunt prea mulți, s-au înmulțit nejustificat și intră în păduri. De unde știi tu că s-au înmulțit așa mult dacă nu există o situație oficială, iar statul român tocmai a anunțat că o să cheltuie 11 milioane de euro pentru acțiunea de recenzare a urșilor? Cum de vă nașteți unii așa de deștepți de nu mai are loc nimeni și nimic pe lumea asta din cauza voastră?

  6. Ics

    Pentru Corneliu. Pe același principiu, ar trebui împușcați toți oamenii care intră în arealul urșilor, pe care îl distrug și îl micșorează pe zi ce trece. Și în România ar trebui stabilit un număr maxim de idioți admiși. Tu și alții ca tine ar trebui, evident, să primești interdicție, vă înscrieți perfect în această categorie.

  7. Cătălin

    Pentru Ics și Anonim. Cred că sunteți picați din lună. Habar nu aveți despre ce vorbiți, dar totuși vă susțineți punctul de vedere cu înverșunare. Motivul este o enigmă. Sunteți genul de oameni care au trecut la fanatism din ăsta eco. Numărul urșilor trebuie ținut sub control. În momentul de față nu este așa. Prin urmare, vedeți ce se întâmplă. Urșii atacă oameni, iar oamenii se văd nevoiți să își facă singuri dreptate. Până la urmă s-a ajung la o măsură reactivă și nu la una preventivă. Au fost omorâți un om și un urs. Un alt om este destul de grav rănit. Foarte tare!

  8. Elyon

    Când ataci ursul este firesc ca acesta să se apere. Ca o persoană care vara asta a străbătut, pe jos, singur, sute de kilometri prin regiuni de pădure populate cu urși, pot să spun că niciun urs nu îți are grjia dacă respecți acele minime reguli de bază. În fapt, dacă este să pun în balanță interacțiunea mea cu urșii și cea cu unii băștinași dorneni, balanța înclină în bine înspre partea urșilor. Bineînțeles că ura pe care un procent semnificativ dintre „haterii” mioritici o au față de tot ceea ce nu corespunde perspectivei lor egocentrice și alienate asupra vieții ar fi suficientă pentru a eradica 99% din toate celelalte specii, rase, naționalități, orientări, care populează această planetă pentru ca, într-un final, să se elimine între ei reciproc. Însă, din fericire, deocamdată accesul lor la putere este limitat. Subiectul ăsta cu urșii nu are nimic de a face cu ecologia sau cu alte prostii politice. Urșii au fost dintotdeauna prin păduri. Urșii au mâncat dintotdeauna vaci, oi, porci, iar în circumstanțe particulare au atacat oamenii. Populația umană a crescut enorm, iar habitatul urșilor s-a restrâns enorm. Tehnologia a făcut ca numărul interacțiunilor înregistrate dintre specia noastră și urși să crească pe măsură. Mare parte a presei dependentă de senzațional transformă și cea mai banală din aceste interacțiuni într-o telenovelă mediatizată, mai ales în cercurile oamenilor cu o inteligență redusă, iar de aici și până la ură și violență strada este scurtă. Ideea este simplă. Ursul este un animal sălbatic. Păstrează distanța, nu îl surprinde, nu îl tenta, nu îl încolți sau răni. Pe lângă locuințe sunt N și N moduri de a-i împiedica apropierea, de a-l ține la distanță. Nu mai suntem în Evul Mediu ca să fie necesare furci și topoare în confruntarea cu un urs și a ucide orice creatură care se constituie într-un potențial pericol pentru viața noastră; ar însemna eliminarea majorității ființelor vii, începând în primul rând cu colegii noștri de specie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *