Renovarea energetică a unui număr de 20 de clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Vatra Dornei

UAT Municipiul Vatra Dornei anunță lansarea proiectului cu titlul „Renovarea energetică a unui număr de 20 de clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Vatra Dornei” conform contractului de finanțare nr. 143638/19.12.2022, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, Titlu apel: PNRR/2022/C5/1/A3.1/1, runda 1.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea fondului construit din punct de vedere al eficienței energetice, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia.

Obiectivul specific al proiectului este renovarea energetică moderată a unui număr de 20 de clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Vatra Dornei:

– Blocurile I6, I7, I8, D3, G1, G2, D4, D5, A9 (str. Aleea Dornelor)
– Bloc CFR (str. Dornelor)
– Blocurile 5, G (str. Mihai Eminescu)
– Blocurile AFIZ, 4, 6 (str. Schitului)
– Bloc Coop (str. 22 Decembrie)
– Blocurile D, 21, DB4, T55 (str. Unirii)

Intervențiile de creștere a eficienței energetice propuse pentru clădiri în cadrul Auditului energetic vor conduce la scăderea consumului anual de energie finală, scăderea consumului anual specific de energie primară, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și implicit, reducerea costurilor cu utilitățile.

După implementarea proiectului, conform specificațiilor auditului energetic, principalele rezultate obținute vor conduce la reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire de peste 50% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare, la economisirea cantității de energie pe termen mediu și lung, utilizarea de surse regenerabile, reducerea energiei primare și reducerea emisiilor de CO2 cu peste 30%.

Valoarea totală a proiectului este 54.130.851,97 lei, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *