Angelica Fădor: „Studiile de fezabilitate pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Nordului vor fi finalizate în 2022”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că a purtat, marți, o discuție cu Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu privire la progresele făcute în ceea ce privește Autostrada Nordului, care leagă Suceava de Baia Mare.

Pentru această arteră de circulație deputatul sucevean a inițiat și o lege care se află în vigoare.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor subliniază că a primit și asigurări din partea CNAIR cu privire la faptul că acest proiect se află în grafic și că în vara anului 2022 vor fi predate studiile de fezabilitate necesare, conform contractelor deja semnate.

Pentru lotul 3, dintre Suceava și Vatra Dornei, cu o lungime de 107 kilometri, contractul a fost câștigat de Best Consulting & Design SRL și Ingeneria Specializada Obra Civil e Industrial SA, în valoare de 14,47 milioane de lei, cu o finanțare asigurată în procent de 85% din fonduri externe nerambursabile și o cofinanțare națională de 15%.

Lucrările sunt programate să înceapă pe 28 aprilie 2021 și să fie finalizate pe 28 iunie 2022.

„Pentru lotul 2, dintre Vatra Dornei și Bistrița, de 83 de kilometri, proiectantul este Explan SRL, care va executa lucrarea pentru 15,79 milioane de lei, din care 85% sunt fonduri externe nerambursabile, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi în 22 aprilie 2021, cu termen de predare în 22 iunie 2022”.

În ceea ce privește primul lot al acestui drum de mare viteză, dintre Bistrița și Baia Mare, cu o lungime de 145 de kilometri, unde rezultatul licitației a fost contestat, Curtea de Apel a respins contestația și urmează să fie reevaluată oferta câștigătoare și semnat contractul de execuție în următoarea lună.

„Sunt vești bune de la CNAIR care confirmă astfel că se încep studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am inițiat și susținut în Parlament și a devenit lege”, mai adaugă deputatul.

„Vom avea în curând vești și de la Consiliul Județean Suceava pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură Gura Humorului. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, face toate demersurile pentru ca acest drum să fie o realitate în cel mai scurt timp posibil. Am încredere că proiectul va fi mult accelerat pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară și îmi doresc să se intre mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor”.

Este foarte important pentru noi ca acest drum să fie cât mai repede realizat pentru dezvoltarea zonei, atragerea de investiții și de turiști, transmite deputatul PNL Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *