Din nou reprezentaţi la Târgul de Turism al României

scris de Corina David, Codrin Antoniu
19 mart. 2014
19 mart. 2014, ora 20:43

Ariciuc

În perioada 13-16 martie 2014 s-a desfăşurat în Capitală ediţia de primăvară a Târgului de Turism a României (T.T.R.), la acest tradiţional eveniment fiind reprezentate toate zonele turistice ale ţării, Ţara Dornelor nelipsind nici de această dată de la „marea strigare” a turismului românesc.

Din păcate, oraşul Vatra Dornei n-a avut un stand propriu, aşa cum s-a întâmplat în ediţiile precedente, oferta turistică a micului nostru orăşel regăsindu-se, în principal, în cadrul standului alocat Consiliului Judeţean Suceava.

Astfel, cei interesaţi au putut găsi aici o ilustrată a hotelului „Silva”, un pliant al hotelului „Dorna”, editat în limbile română şi engleză, în paginile sale regăsindu-se: prezentarea generală, dotarea celor 80 de camere, sala de conferinţe, centrul SPA, restaurantul, baza de tratament şi posibilităţile de agrement, în timp ce Complexul „Bradul-Călimani” a prezentat un pliant în limbile română şi engleză, în care se regăsesc informaţii despre spaţii de cazare şi restaurantele, precum şi tipurile de afecţiuni care pot fi tratate aici.

La rândul său, agenţia de turism „Bucovina Travel” oferă multiple posibilităţi de practicare a turismului, de la turismul de aventură la pelerinaje, punându-se accent pe inteligenţa consumatorilor de servicii turistice de a petrece cât mai mult timp în mijlocul naturii putând fi reţinute, tot odată, ofertele pascale prezentate de Casa „Elvira” şi Casa „Floreni”.

În ceea ce-l priveşte, Consiliu Judeţean Suceava a editat o broşură în care sunt prezentate toate structurile de cazare din judeţ, în zona noastră existând spaţii de cazare la Vatra Dornei, Broşteni, Coşna, Dorna Arini, Dorna Condrenilor, Panaci, Poiana Stampei şi Şaru Dornei.

În ceea ce o priveşte, broşura intitulată „Paştele în Bucovina” prezintă programul manifestărilor dedicate sărbătorii Paştelui din acest an, în zona Dornelor fiind programate următoarele evenimente: Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate (Ciocăneşti), Expoziţie de ouă încondeiate (Iacobeni), Paştele în comuna Şaru Dornei (Neagra Şarului), Expoziţie de ouă încondeiate şi coşuri pascale (Dorna Condrenilor), „Paştele în ochii copiilor” (Broşteni), Joia Mare (Poiana Stampei) şi Festivalul de muzică religioasă (Broşteni).

Remarcăm, de asemenea, faptul că în broşură sunt prezentate patru rute ale Drumului oălor încondeiate, două dintre ele trecând şi prin zona Dornelor (prima prin Ciocăneşti şi Cârlibaba, iar a doua prin Vatra Dornei, Poiana Stampei şi Coşna).

Localitatea Dorna Arini a avut un stand propriu, unde se aflau tineri care le explicau tuturor celor care se opreau în dreptul standului cât de frumos este la Dorna Arini, o localitate situată la 7 km de oraşul Vatra Dornei, după care le ofereau câte o mapă, un DVD, o broşură şi un pliant, în care se regăseau: coşurile de cult, obiceiurile de Paşti, Crăciun, Anul Nou, Bobotează, îndeletnicirile tradiţionale (prelucrarea lemnului, olăritul, plutăritul, etc.).

La standul revistei „Vacanţe la ţară” au fost expuse, printre altele şi două numere în care s-au regăsit articole dedicate zonei Dornelor, primul semnat de Niculina Vasiluţ şi intitulat Festivalul Naţional „Flori de pe Dorna”, „o celebrare a naturii la Poiana Stampei” iar al doilea poartă semnătura Marcelei Drăgan, şi se intitulează „Ţara Dornelor, lăcaş al tradiţiilor”.

În fine, agenţia de turism „Eximtur” prezintă în imagini şi date generale complexul balnear ca la Dorna Arini, precum şi hotelurile „Bradul”, „Carol” şi „Dorna” din Vatra Dornei, iar agenţia de turism „Transilvania Travel” le prezintă celor interesaţi hotelurile „Bradul” şi „Dorna” din Vatra Dornei, precum şi complexul balnear de la Dorna Arini.

În final, precizăm faptul că posibilităţile de promovare turistică sunt multiple, iar resursele zonei noastre sunt foarte mari, dar, pentru o reuşită deplină, trebuie completate cu multă inteligenţă şi muncă bine organizată din partea autorităţilor şi lucrătorilor din turismul local.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.