Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Aproape 50 de copii au participat la „Cupa Coşna la Şah Junior”, ediția a III-a

Duminică, 13 decembrie, la Coșna a avut loc cea de-a treia ediție a concursului de șah pentru copii, intitulat „Cupa Coșna la Șah Junior”, eveniment organizat cu sprijinul Asociației Cultural-Umanitară „Speranța”, a Primăriei și Consiliului Local Coșna. Cea de-a treia ediție a concursului de șah de la Coșna a adunat în jurul meselor nu mai puțin de 46 de copii de la școlile din Bazinul Dornelor, care au fost repartizați în patru grupe de vârstă, băieți și fete.

concurs_sah_2

La categoria sub 8 ani fete, locul întâi a fost ocupat de Claudia Popescu (Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei), urmată pe locurile II și III de Giorgiana Dănilă și Daria Iurtăn (Școala Gimnazială Coșna). La băieți, locul I a fost adjudecat de Ștefan Candrea (Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei), urmat pe locurile podiumului de Flavius Cohal (Școala Nr. 2 Vatra Dornei) și Radu Muraru (Școala Nr. 1 Vatra Dornei).

La categoria 8-10 ani fete, primele trei locuri au fost ocupate de Sara Brașcanu (Școala Nr. 1 Vatra Dornei), Andreea Meroniuc (Școala Nr. 2 Vatra Dornei) și Marcela Pilug (Școala Gimnazială Poiana Stampei). La băieți, podiumul a fost adjudecat de George Cristian Arvinte (Școala Coșna), Cosmin Melniciuc (Școala Nr. 2 Vatra Dornei) și Paul Țimpău (Școala Coșna).

La categoria 10-12 ani fete, podiumul a fost adjudecat de Alexandra Morozan (Școala Gimnazială Panaci), Tamara Pilug (Școala Poiana Stampei) și Andreea Buzilă (Școala Panaci), în timp ce la băieți, primele trei locuri au fost ocupate de Rmanuel Buzincu (Școala Poiana Stampei), Marius Todașcă (Școala Coșna) și Ionuț Stanca (Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor).

Ultima categorie de concurs, 12-14 ani fete, a avut podiumul adjudecat de către Ioana Popescu (Școala Coșna), Adelina Todașcă (Școala Nr. 1 Vatra Dornei) și Emilia Popescu (Școala Coșna), în timp ce primele trei locuri la băieți au fost câștigate de Marius Pașcan și Gheorghe Țăran (ambii de la Liceul Dorna Candrenilor) și Elisei Pilug (Școala Poiana Stampei).

concurs_sah_1

Juriul a fost format din domnul ec. Stelian Hasna, care alături de reprezentanții școlilor participante, Loredana Ionela Todașcă, Marius Miron și Teodor Ivan, au creat premisele desfășurării corecte a evenimentului și au avut grijă ca fiecare participant să fie premiat la final de concurs. Copii au primit jocuri de șah, rechizite școlare, diplome de participare și dulciuri.

Trofeul concursului a revenit în acest an Școlii Gimnaziale Coșna, care a acumulat un punctaj total de 13 puncte, pe locul al doilea poziționându-se atât Școala Gimnazială Nr. 1, cât și Nr. 2 din Vatra Dornei, la egalitate de 9 puncte, iar locul al treilea a fost atribuit Școlii Gimnaziale Poiana Stampei, cu un total de 7 puncte.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.