Astăzi24 octombrie 2020

Fluizii Roji îi scriu Anghelăi Merkăl

Mesaj pentru salvarea Europei!

Când am auzit că GhinION Moraru e în cărți pentru Parlamentul European, am decretat “Cod Roșu de urgență pentru salvarea Europei”. După ce am convocat toți Fluizii Roji, capabili de-o scriitură convingătoare adresată președintei Europei, coana Angela Merkăl, ne-am pus pe treabă. O Europă atât de fragilă nu-și permite să ia la sânul ei un personaj ca GhinION, cel care a lăsat în faliment cam toate instituțiile prin care și-a lăsat amprenta alesei incompetențe. Să fie Muraru cel care dă un ultim brânci construcției europene? Tot ce e posibil!

Cu o karmă a dezastrului, n-ar fi mare lucru să se ia lumina în clădirea parlamentului, iar Bruselu’ să rămână fără rumeguș în plină iarnă. Sperăm că îngrijorarea ce ne-a cuprins nu e doar o proiecție a traumelor noastre din perioada în care musiul ne asigura că “totu’ e sub control”, în timp ce salvamontiștii trăgeau cabluri de curent de la Casa de Cultură, ca blocurile de nefamiliști racordate pe neveu, iar portăreii evaluau clădirea construită de Vasile Deac, ca să vadă cât pot lua pe ea. Pe undeva ne convine că pe filiera pușcăriabililor Fenechiu-Vozganian, GhinION a fost scos din Dorna și dus la București, iar pe filiera partidului Brătienilor (care se răsucesc în mormânt că în partidul lor au ajuns indivizi care n-au lucrat o oră în mediul privat, ci doar la Stat), am avut ocazia să-l îndepărtăm la sute de km de orașul pe care l-a îngenunchiat, însă de Europa mai avem încă nevoie.

Gigacaloria ne-a prăjit portofelele

1616208_650542018337023_921288909_n

Tocmai când se bucurau dornenii că nu mai stau ca pinguinii prin apartamente, a venit nota de plată, nedreaptă până la cer, dacă luăm în calcul bugetul “celulei de bază a societății”, adică a familiei. Dornenii se văd nevoiți să rămână doar cu căldura sufletească în restul de iarnă rămas, pentru că și-au închis caloriferele, și-au pus șubele pe ei, păturile în geamuri și pe sub uși, iar cu căciulile trase puternic peste urechi se ceartă cu administratorii de bloc, că ei nu plătesc “pierderile”, în traducerea aleșilor locali: cotele “țevi” și “indiviză”.

În tot orașul plutește un mister în legătură cu “cotele” care fac să dispară banii mai ceva ca într-un număr de iluzionism, iar explicațiile edililor sunt demne de “Dosarele Chix”, căci chix au dat-o și unii și alții, și furnizori și consumatori, de vreme ce unii nu pot plăti, iar ăilalți nu-și scot banii pe ce vând. Dornenii, condamnați timp de 24 de ani la starea larvară de cetățeni, au pus mâna pe furci și pe topoare, însă și-au folosit doar limba și rărunchii în întâlnirea cu primarul, demonstrând că îndură orice, mai puțin să fie lăsați fără bani.

Boncheș, Ilie pe numele mic, a fost adus cu picioarele pe pământ după ce un an juma’ a plutit prin norii fandoselii, crezându-se demn urmaș al lui Vasile Deac, fiindu-i testat pe propriul timpan că de furia amărâților nu-l scapă nici-un “Doamne ajută!”, ci doar revenirea la fostul preț al gigacaloriei (198 lei), chiar și nesubvenționat. Astfel, agentu’ termic, momeală electorală în 2016, va trebui să revină la cote decente în acest final de an, iar șoriciul de campanie să fie altul, că ăsta s-a răsuflat…

Fluizii Roji, acești bântuiți ai spiritului primarului Deac!

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare

1 comentariu publicat:

  1. Marian Marin

    In aceasta sectiune va contraziceti. Moraru a fost un dezastru. Boanches a scumpit gigacaloria. Moraru a tinut pretul gigacaloriei mic si primaria a acumulat datorii. Deci nu a fost bine. Boanches vrea sa vanda gigacaloria la un pret acoperitor pentru cheltuieli. Deci nu este bine. Greu e sa fii ziarist. Daca tot criticati totul va rog sa dati dv solutia optima. A spune ca aceasta este menirea ziaristului este un cliseu. Aceasta este parelologie. Adica va dati cu parerea . tot timpul contra, ca sa dati bine la oameni. Noi , oamenii , mai si judecam din cand in cand , nu servim totul de-a gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.