Știrile zilei de4 decembrie 2022

Simpozion Internațional de Pictură în Pasul Mestecăniș

Între 2 și 12 august, la Iacobeni a avut loc cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Internațional de Pictură și Desen „Iacobeni, particularități imagistice”. Evenimentul a luat ființă din inițiativa Asociației „Artă și Educație Liviu Suhar”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Iacobeni.

tabara_pictura_mestecanis

În spațiul mirific al Iacobeniului, mai exact în vârful Mestecănișului, cei 18 participanți au surprins peisaje și momente de o frumusețe extatică, iar după cum afirma un participant, chiar încărcate de conotații metafizice. Printre participanți s-au numărat Potop Ștefan și Bostan Dumitru, pictori și membri U.A.P. din Piatra Neamț; Mihalache Cătălin, Vasile Crăița Mândra, Tiperciuc Silvia, pictori și membri U.A.P. din Bacău. Județul Suceava a fost reprezentat de Moroșan Nicolae, profesor la Colegiul de Artă, Buzec Ovidiu, Ovadiuc Ana Maria, pictori și membri U.A.P.

Din București a participat Murariu Nicoleta, pictor, membru U.A.P. și expert evaluator de la Casa de Licitații „Goldart”. Baia Mare a fost repezentată de profesorul universitar doctor Suciu Nicolae de la Facultatea de Artă, Universitatea Tehnică Cluj-Baia Mare. Din Craiova a venit Ghigă Stelian, pictor, membru U.A.P. Timișoara a adus doi particpanți, și anume pe profesorii universitari, pictorul Andone Dacian și graficianul Catargiu Constantin, de la Universitatea de Vest. Iașiul a venit cu o echipă numeroasă, formată din Benescu Gabriela, Sava Valentin, Liviu Suhar, cadre didactice la Universitatea de Arte „George Enescu”, pictori și membri U.A.P.

Tot din orașul celor șapte coline au participat și Tița Carmen, doctor în arte vizuale și Tița Silviu, cadru didactic la FEEA, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrările realizate de fiecare pictor, în număr de două, vor fi evaluate, șicuprinse într-un album, iar mai apoi expuse în expoziția permanentă a asociației și a comunei Iacobeni. Profesorul universitar doctor Liviu Suhar a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această manifestare. A mulțumit în special doamnei primar Angelica Fădor pentru sprijinul și înțelegearea de care a dat dovadă de-a lungul celor patru ediții, menținându-se perspectiva următorelor ediții.

Mulțumiri și laude s-au adus și gazdelor de la pensiunea din pasul Mestecăniș.

1 comentariu publicat:

  1. Gelu V

    Păi era o treabă bună dacă îi lua primăreasa din Iacobeni pe toţi pensulacii ăia şi iî ducea pe coastă, să facă picturi după natură moartă: groapa de gunoi de pe Mestecăniş… Da nu riscă dumneaiei să se strice cu Fluture şi Nechipercea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *