Astăzi2 iunie 2020

Dornisme: Deci se poate!

La o săptămână după interviul realizat cu consilierul local Tirel Romanică, interviu în care echipa Orion Media a atras din nou atenția autorităților locale, dar și cetățenilor, că diferite zone din oraș ar putea fi mai bine gospodărite (Calea Transilvaniei, Podu Verde, zonele din vecinătatea gărilor, cimitirul Eroilor), câțiva muncitori de la CFR au început să îndrepte gardurile strâmbe, să le vopsească etc. Cu un minim de efort, Gara Mare începe să aibă o înfățișare mult mai plăcută, necesară de alfel, ținând cont că se află la una dintre intrările în orașul stațiune.

gard_gara_bai

Presupunem că primarul orașului a văzut emisiunea, a sunat la Regionala CFR Iași, iar cei de acolo au luat măsuri (poate chiar șefii de la Dorna). De fapt, primarul a făcut același lucru și în cazul trecerii de cale ferată din apropierea magazinului Unicarm, dar și referitor la starea de degradare a clădirii care adăpostește Gara-Băi.

Șefii Regionalei Iași au dat curs apelurilor primarului, iar fațada și trecerea de cale ferată au fost rezolvate, în ciuda faptului că în mandatul precedent, fostul primar se tot justifica că a trimis “un metru cub de adrese” și nimeni nu le-a dat curs. Primarul merită o bilă albă pentru promptitudine, însă și o bilă neagră pentru micile reproșuri aduse lui Tirel Romanică, după interviul cu pricina.

Ce reproșuri îi va aduce doamnei Carmina Chiuzan, care la o săptămână după interviul lui Romanică a atras și dumneaei atenția, atât primarului, vicelui și administratorului public, dar și jandarmeriei, că nu e posibil ca zona Gării-Băi să arate atât de dezolant, ca în gară să nu poți intra din cauza mirosului de urină sau vomă, ca urmare a faptului că oamenii străzii o folosesc pe post de dormitor, ca cișmeaua să fie spartă, iar în întreaga zonă din apropiere să nu existe decât un singur coș de gunoi. Cât despre zona de lângă calea ferată, vizavi de Coloana Center, ce să mai zicem?

Să ne așteptăm să apară un gard viu, iarbă, o alee, o trecere spre peron? Ar fi prea mult, mai ales că cei trei amintiți mai sus au avut doar “puseuri” de gospodărie, provocate în special de reportaje tv. Așteptăm să fim contraziși, iar în cele 9 luni de mandat pe care le mai au în fruntea orașului să se aplece ceva mai mult spre nevoile oamenilor, spre cele care țin în special de partea ambientală și care pot fi făcute cu bani puțini.

3 comentarii publicate:

 1. danut

  Foarte bune observatiile legate de garile CFR din oras. Referitor la Gara-Bai, zona verde ar trebui macar cosita, daca nu amenajata ca si parc.

 2. vox populi

  În reportajele tv pe care le mai faceți vă sugerăm să atingeți și problema administratorilor de asociații, unii dintre ei cu o longevitate în funcții care doboară orice imaginație și cu același stil „patriotic”(ca să evit cuvântul comunist) de a se raporta la cetățeanul plătitor „vinovat” pentru apartenența la o asociație în care, orice opinie diferită de cea a administrației este aspru pedepsită prin amenințări sau chiar trimiteri în judecată bineînțeles justificat cu documente.
  Util ar fi pentru dorneni un reportaj despre locurile de joacă ale copiilor dorneni o „prioritate” pentru toate administrațiile care s-au perindat în fruntea urbei

 3. nicu

  Vreau domnul profesor, sa faceti un interviu opinia orasului, pentru a vedea ce se poate face pentru un strand, s-au mai exact un parc de distractii! sintem singurul oras din judet care nu are asa ceva, de gaze, nu se mai discuta, la fel si cazinoul, bine ca BOR-ul face catedrala mintuirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.