Astăzi2 iunie 2020

Dornisme: Apel către consilierii locali

Consilierii locali dorneni au votat de-a lungul anilor alocarea de bani pentru tot felul de lucruri care mai de care mai halucinante. Una dintre investiţiile stupide, deşi necesară, a fost achiziţionarea unui autobuz pe care s-au plătit 187 de mii de euro, sumă cu care s-ar fi putut achiziţiona patru microbuze sau chiar un autocar nou-nouţ. Despre adaptările care s-au făcut ulterior pentru ca autobuzul să poată ieşi din oraş am mai scris. Oricum, autobuzul cu pricina îşi face treaba, iar cei care au decis achiziţionarea lui îşi pot justifica decizia.

Pentru împrospătarea memoriei colective, am considerat necesară precizarea sumei cu care a fost achiziţionat, cât şi ce se putea cumpăra în loc. Putem merge cu speculaţiile şi mai departe, spunând că cei care l-au achiziţionat, din bani publici, au refuzat achiziţionarea unui autocar ori pentru că nu i-a interesat recuperarea investiţiei (autocarul putând fi închiriat), ori pentru că au dorit ca de lipsa unui autocar al administraţiei să profite firme de transporturi. Oricare dintre cele două variante ar putea fi adevărată. Pentru că e corect ca dornenii să ştie ce s-a făcut cu banii lor, vom reveni asupra cheltuirii iresponsabile a banului public.

Și pentru că şi cetăţenii ar trebui să aibă un cuvânt de spus în cheltuirea banilor lor, folosesc această cale pentru a le transmite aleşilor locali că, dacă tot s-a făcut un efort investiţional pentru reabilitarea sălii de spectacole a Casei de Cultură, mulţi concetăţeni de-ai noştri, votanţii domniilor voastre, vă solicită încă un minim investiţional pentru achiziţionarea unui sistem de proiecţie a filmelor, astfel încât, măcar o dată pe săptămână, sala să fie transformată în cinematograf.

parc-aventura-gura-humorului

Îi informăm pe consilierii locali, pe viceprimar şi primar, că Gura Humorului îşi modernizează cinematograful, la fel ca şi Suceava şi Bistriţa. Dacă nu vrem ca dornenii să facă naveta la sfârşit de săptămână pentru a vedea un film, aşa cum fac când vor să înoate într-un ştrand (Băile Figa), să simtă adrenalina într-un parc de aventuri (Gura Humorului), să ia serios în calcul această investiţie.

1 comentariu publicat:

  1. cama

    subscriu! am cheltuit cam 100 lei pentru o zi excelenta la Gura Humorului si, cat de curand, voi repeta aceasta experienta; inmultiti 100 cu numarul de persoane active din oras si zonele invecinate, apoi cu week-end-uri sau concedii, apoi si cu potentiali turisti iubitori de munte … veti afla cat pierde Vatra Dornei pentru ca se bazeaza doar pe izvoare si aer curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.