Astăzi5 martie 2021

Servicii decontate de Casa de Asigurări, la Policlinica Dorna Medical!

Interviu cu Dr. Rodica Boca – Manager Policlinica Dorna Medical

Monitorul de Dorna: Care este oferta Policlinicii Dorna Medical după sfârșitul perioadei de contractări cu Casa de Asigurări?

Rodica Boca: Dorim să aducem la cunoștință pacienților, persoanelor asigurate, că Policlinica Dorna Medical are ca și servicii gratuite, pe baza biletului de trimitere și a cardului de asigurat, următoarele: radiologie, radiologie dentară (panoramică și retroalveolară), ecografie (abdominală, abdominopelvină și de organ), osteodensitometrie, computer-tomografie.

rodica_boca

Având în vedere că între Bistrița și Suceava nu există decât în societatea noastră un computer tomograf, iar de când am deschis Policlinica, am oferit acest serviciu doar contra-cost, informăm pacienții că pot beneficia, pe baza biletului de trimitere de la un medic specialist, de efectuarea unei computer-tomografii, care este o investigație de mare complexitate și care oferă informații foarte valoroase pentru diagnosticul pacienților.

Legat de cabinetele de consultații aflate în contract cu Casa de Asigurări, continuăm activitatea în cabinetul de diabet, boli de metabolism și nutriție. Cabinetele noi intrate în contract cu CAS Suceava sunt: urologie, psihiatrie infantilă, psihiatrie adulți, psihologie. Pentru prima dată în istoria Casei de Asigurări intră și în Vatra Dornei serviciile de urologie și psihiatrie infantilă, aceste specialități nu au fost acoperite în orașul nostru până la înființarea cabinetelor în Policlinica noastră.

– Din ceea ce știm, inclusiv persoane din Ilve vin la Policlinica Dorna Medical din Vatra Dornei.

– Este adevărat, drumul spre Vatra Dornei este mai facil. Ei, fiind din alt județ, nu vor putea beneficia de servicii cu bilet de trimitere, dar polul de servicii medicale s-a schimbat, în sensul că avem foarte mulți pacienți din Câmpulung Moldovenesc și Ilve și cu siguranță vor veni și din alte zone în momentul în care vor putea beneficia de servicii gratuite pe baza biletului de trimitere.

– Credeți că în acest an vor mai fi și alte secții noi pe care le veți acoperi? Considerați că în momentul de față, pentru solicitările dornenilor și a celor din Țara Dornelor și nu numai, acoperiți serviciile cerute?

– Ne aflăm într-o dinamică permanentă; într-o lună trebuie să sosească aparatul de anestezie generală și avem o colaborare cu un medic anestezist, urmând să ne extindem și pe partea de manevre invazive, iar documentele legate de spitalizarea de zi sunt deja în desfășurare în așa fel încât, până anul viitor, încercăm să ne autorizăm o activitate de spital de zi, cu care, mai târziu, vom intra și în contract cu Casa de Asigurări. Ne vom extinde și legat de specialitățile care lipsesc. Grija noastră este pentru dezvoltare.

Contractul cu Casa de Asigurări începe pe 1 mai, acum se finalizează procesul de contractare. Dar cu fiecare rectificare bugetară se mai pot introduce servicii noi, dacă vor exista solicitări. Deocamdată, aceasta este lista cu care intrăm în contract cu Casa de Asigurări. Este o listă generoasă! Mai ales pe partea de imagistică medicală acoperim o paletă foarte mare de investigații. Este mare lucru că pacienții din zona noastră nu mai sunt nevoiți să facă un drum la Suceava pentru programare, unul pentru prezentare și un altul pentru rezultate. Noi vom putea să eliberăm rezultatele și online, atât medicilor, cât și personal pacienților, să comunicăm eficient, tocmai pentru a ne ține pacienții în zonă.

Grija noastră este pentru calitate și invităm pacienții să se prezinte la Policlinica Dorna Medical pentru mai multe informații sau să acceseze www.dornamedical.ro. De săptămâna viitoare, începând cu ziua de luni, 4 mai, pacienții pot beneficia de aceste servicii gratuite. De asemenea, le stă la dispoziție și numărul de la recepția Policlinicii: 0330.100.427.

2 comentarii publicate:

  1. bobydany

    degeaba venim cu bilet de trimitere ca poate sa moara omu si voi il programati peste doua luni

  2. Loly

    Urgentele nu se programeaza, ci se rezolva simplu in serviciul de Urgente printr-un apel la 112. Fiind cu bilet de trimitere nu esti o urgenta, so relax ca nu mori :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.