Astăzi25 septembrie 2020

La conducerea CNU a fost numit tot un sucevean, după demisia lui Ioan Moraru

După mai bine de o lună de zile trecută de la demisia fostului director general, Ioan Moraru, prin decizia Consiliului de Administrație al Companiei a fost numit în funcție inginerul Adrian Posa, fost inginer al Sucursalei Suceava a Companiei Naționale a Uraniului. Inginerul Posa a lucrat la Mina Crucea de la absolvirea Institutului de Mine Petroșani, în 1989.

În ultimii ani a fost responsabil de securitatea muncii, radioactivitate și mediu. Are 50 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii. Provine din familie de mineri, tatăl său fiind în trecut directorul fostului Institut de Prospecţiuni și Explorări Geologice din Câmpulung, apoi, până la pensionare, director tehnic la mina de uraniu de la Crucea.

Preiau o situaţie destul de grea și lucrăm ca să dăm oamenilor de muncă. Am rezolvat primele probleme și în perioada următoare vreau să merg la Crucea, să le prezint oamenilor exact realitatea. Trebuie să asigurăm finanţarea activităţii și să vedem ce facem mai departe”, a declarat Adrian Posa.

Licența de exploatare pentru Botușana a fost prelungită cu încă patru ani, asemeni celei pentru Grințieș, din județul Neamț, perimetru aflat deocamdată în stadiu de conservare.

Actualul director al CNU, Adrian Posa, a mai declarat că este prea devreme pentru a spune dacă zăcământul din Neamț va intra în exploatare în perioada în care mina de la Crucea va funcționa. Mai mult de atât, Posa apreciază că la Crucea se va lucra până în anul 2020, având în vedere că exploatarea are 35 de ani de activitate, iar rezerva este spre epuizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.