Andrei Leancă a luat startul competiției Alba Iulia City Race

scris de Redacţia
în Sport
16 mart. 2015
16 mart. 2015, ora 14:52

Ediţia a doua a evenimentului atletic „Alba Iulia City Race” s-a desfăşurat în ziua de sâmbătă, 14 martie, în municipiul reşedinţă de judeţ. Acţiunea a fost una extrem de importantă, întrucât vorbim despre o manifestare sportivă de anvergură, care aduce notorietate şi un mare plus de imagine „Celeilalte Capitale”. La „Alba Iulia City Race” au fost prezenţi în jur de 1000 de competitori, concursul având loc în zona de pădure dintre Alba Iulia si Vârful Mamut și a cuprins probele de semimaraton (21 km lungime și 700 metri diferență de nivel), cros (10,5 km lungime și 300 metri diferență de nivel) și proba Kids Race, destinată copiilor cu vârste până la 14 ani.

leanca_alba_iulia

La finalul competiției, doi atleți suceveni, Andrei Leancă de la CSM „Dorna” Vatra Dornei și Rusu Andrei Dorin de la CSS Rădăuți, s-au evidențiat în cadrul competiției de la Alba Iulia. Sportivul dornean, Andrei Leancă, a ocupat locul 4 în proba de semimaraton, în clasamentul open și locul întâi la categoria tineret sub 22 de ani. Proba de semimaraton a fost câștigată de sportivul basarabean Gheorghiță Vitalie, urmat de Marius Ionescu pe locul al doilea. Atletul rădăuțean, Rusu Andrei Dorin, a trecut primul linia de finish a probei de cros.

Cristian Prâsneac, antrenorul atletului dornean, a declarat că este foarte mulțumit de evoluția lui Andrei Leancă, care a fost foarte aproape, ca și rezultate, de sportivi consacrați în străinătate, precum Marius Ionescu, unul dintre cei mai buni alergători de șosea, și Ionuț Zincă, un bun alergător montan.

Pentru Andrei Leancă urmează Campionatul Național de Semimaraton, la Craiova, pe 4 aprilie. Rusu Andrei Dorin, de la CSS Răsăuți, a ocupat locul al VIII-a la categoria Open, câștigând categoria lui de vârstă.

2 comentarii publicate:

  1. darling spune:

    Bravo, un adolescent care ne face mandri că suntem dorneni. Multă sănătate şi succese deosebite.

  2. Mandra ca sunt dorneanca, cu asa un sportiv aici la noi.Bravo Andrei .tine-o tot asa si cat mai multe realizari!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.