Astăzi13 august 2020

Andrei Leancă, locul al doilea la un concurs internațional de atletism

Andrei Leancă, sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, a început anul competițional cu un loc doi, obținut la un concurs internațional, ajuns la cea de-a doua ediție, Parângul Night Challenge, găzduit de pârtia din munții Parâng, din județul Hunedoara.

Competiția a fost una dificilă, având în vedere diferența de nivel de 1.300 de metri și distanța relativ mică, de 4,5 kilometri. Mai mult de atât, startul competiției s-a dat pe seară, vizibilitatea traseului fiind scăzută pentru participanți, iar traseul fiind acoperit de gheață în proporție de aproximativ 80%.

leanca_petrosani

„Este primul concurs din acest an de alergare montană pentru Andrei, unul foarte util în pregătire, deși traseul a fost unul dificil, cu gheață pe aproximativ 80% din distanță. Sper să ne pregătim cât mai bine și să mergem și-n acest an la Campionatul European, Campionatul Mondial și etapele de Cupă Mondială”, a declarat Cristian Prâsneac, antrenorul atletului dornean.

Pentru Andrei Leancă urmează un program destul de încărcat, cu competiții la nivel național și internațional. Pe 14 martie, va lua startul unui concurs internațional de semimaraton, găzduit de Alba Iulia, pe 4 aprilie va lua parte la Campionatul Național de Semimaraton, iar pe 13 mai va alerga pentru un rezultat cât mai bun la Campionatul Național de Alergare Montană, găzduit de stațiunea Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.