Ziua Porților Deschise la ISU Vatra Dornei

scris de Ciprian Pardău
26 feb. 2015
26 feb. 2015, ora 17:16

Vineri, 27 februarie, Detașamentul ISU Vatra Dornei va organiza Ziua Porților Deschise, cu ocazia împlinirii a 82 de ani de la legiferarea înființării primelor structuri cu atribuții de protecție civilă din țara noastră, prin semnarea Înaltului Decret Regal de către regele Carol al II-lea și publicarea în Monitorul Oficial al României a Regulamentului Apărării Pasive contra atacurilor aeriene. Evenimentul va avea loc între orele 10:00 și 14:00, ocazie cu care vizitatorii vor putea vedea mijloacele de primă intervenție în caz de situații de urgență.

pompieri_isu

Cei curioși vor putea afla de la pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) modul de folosire al echipamentelor din dotare, regulile de comportare în situațiile de urgență, dar și ceea ce înseamnă să acționezi ca pompier militar în caz de urgență. Printre discuțiile pe care organizatorii doresc să le poarte cu vizitatorii, se numără teme precum: principalele cauze de incendiu și modul de prevenire al acestora, necesitatea supravegherii copiilor și importanța educației antiincendiu în sânul familiei.

Ziua Porților Deschise este un eveniment organizat de către ISU Bucovina, în județul Suceava urmând a se desfășura în cadrul detașamentelor ISU Suceava, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți, Siret, Solca și Vicovu de Sus.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.