Știrile zilei de4 decembrie 2022

Manifestări de Ziua Bucovinei la Poiana Stampei, la 104 ani de la Marea Unire

Luni, 28 noiembrie, la Poiana Stampei, vor avea loc ample manifestări ocazionate de această zi cu o încărcătură istorică deosebită. Așa după cum am aflat de la edilul Viluț Mezdrea, „având în vedere că nu ratăm niciun prilej să marcăm însemnătatea istorică a acestei zile, precum și sacrificiile făcute de străbuni, vom sărbători și anul acesta, așa cum se cuvine, Ziua Bucovinei”.

Astfel, începând cu orele 11:00, Casa de Cultură „Elisei Todașcă” va fi gazda spectacolului folcloric prezentat de către Ansamblul „Poienița”, alături de Grupurile Vocale „Flori de pe Dorna”, dar și „Flori de merișor” al Școlii Gimnaziale din comună, alături de alți artiști locali.

De la ora 12:00, în Parcul „Mihai Eminescu”, la Monumentul Eroilor, se vor desfășura manifestări religioase și de prezentare a onorului militar, tot acolo urmând a avea loc și ceremonialul de depunere de coroane, ca semn de cinstire și aducere aminte pentru eroi. Invitatul special al acestui moment este cetățeanul de onoare al comunei, cunoscutul interpret de folclor Ovidiu Purdea Someș, care promite un moment emoționant pentru toți cei prezenți, cu cântece patriotice.

Evenimentul va culmina cu parada militară, defilarea unui pluton de 50 de soldați de la Unitatea Militară Roșu, din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, și prezentarea drapelului de luptă. Vor urma o serie de cuvântări și alocuțiuni ale oficialilor prezenți la eveniment. Organizatorii promit că, în încheiere, nu vor lipsi tradiționalul ceaun cu fasole și cârnați, dar și vinul fiert.

„Îi invităm pe toți cei care trăiesc și simt românește să ni se alăture la ceas de sfântă sărbătoare”, a mai transmis primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *