Știrile zilei de4 decembrie 2022

Gheorghe Flutur anunță finalizarea modernizării ultimului tronson din DN 17, între Podu Coșnei și Pasul Tihuța

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în cursul zilei de vineri a fost finalizată modernizarea ultimului tronson de drum de pe DN 17, de la Podu Coșnei, la intrarea în comuna Poiana Stampei, și până la baza muntelui, la urcarea spre Pasul Tihuța.

În această vară, CNAIR a modernizat aproximativ 40 de kilometri din DN 17, mai exact de la Suceava la Ilișești, din Pasul Mestecăniș la intrarea în Vatra Dornei și de la Podu Coșnei la urcarea în Pasul Tihuța, așa încât DN 17 arată ca un adevărat drum turistic și comercial.

„Cu această ocazie mulțumesc CNAIR. De câteva zile a început și modernizarea drumului DN 29A Adâncata-Zvoriștea. Se lucrează la înlocuirea unor dale de beton, turnarea unui strat de binder pentru nivelare și apoi, peste stratul de beton, un strat de asfalt între 4 și 6 centimetri grosime. Modernizarea acestui tronson de drum era așteptată de mult și salutăm începerea lucrărilor”.

Flutur a declarat că de luni se va construi al doilea sens giratoriu din Marginea, la intersecția drumurilor spre Rădăuți și Horodnic de Sus și va urma și turnarea unui covor asfaltic în această zonă. Mai mult decât atât, săptămâna viitoare va fi inclus pe agenda Ședinței de Guvern memorandumul care prevede finanțarea modernizării drumului dintre Rădăuți și Vicovu de Sus, până la frontieră, cu amenajarea unor sensuri giratorii, a unor intersecții semaforizate și a cinci treceri de cale ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *