Știrile zilei de4 decembrie 2022

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” participă la exercițiul multinațional SARMIS OLT 22

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” vor participa, între 3 și 14 octombrie 2022, la exercițiul multinațional în teren cu trupe și trageri de luptă SARMIS OLT 22, planificat a se desfășura în poligonul Grohotiș din județul Brașov. Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2022, are loc dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice din localitățile de dispunere în poligon, tranzitând județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Brașov.

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” vor executa antrenamente care includ trageri cu muniție reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivelul structurilor.

SARMIS OLT este un exercițiu desfășurat de militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc și militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, cu participare internațională. Se desfășoară anual pe teritoriul României și are ca obiective creșterea interoperabilității, perfecționarea deprinderilor privind folosirea armamentului și tehnicii din dotare, creșterea capacității de rezistență și acțiune la efort prelungit în mediul operațional ostil.

De asemenea, exercițiul își propune îmbunătățirea capacității de reacție în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, urmărind dezvoltarea capabilității de dislocare și instruire în comun prin punerea în aplicare a tehnicilor, tacticilor și procedurilor, utilizând sprijinul logistic aferent și dezvoltarea unui mediu favorabil în vederea cooperării militare multinaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *