N-AI FI ZIS! Săritor la trambulină, cu origini din Țara Dornelor, concurează la Beijing!

Daniel Andrei Cacina, sportiv în vârstă de 20 ani, cu origini în Dorna Arini, legitimat la Dinamo Brașov, s-a calificat în proba de sărituri cu schiurile pe trambulină! Fiul multiplului campion național și campion balcanic, Vali Cacina, originar din Gura Negrii – Dorna Arini, s-a calificat în concursul propriu-zis de sărituri cu schiurile pe trambulină normală, care are loc duminică, 6 februarie.

Așa după cum am aflat de la profesorul Octavian Pungovschi, consultant de specialitate – sporturi de iarnă al Orion Media, „mama lui Andrei, Adina (fostă Șotropa) a fost componentă a lotului olimpic de biatlon la Calgary (1988), Albertville (1992) și Lillehammer (1994)”.

Cacina nu a fost singurul român din concurs. Andrei Feldorean și Andrei Cacina au debutat în această dimineață la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Cei doi săritori cu schiurile au avut prestații bune, cu care au reușit să obțină calificarea în concursul propriu-zis pe trambulina normală.

Primul român care a intrat în concurs a fost Andrei Feldorean, al șaselea pe lista de start. Sportivul a reușit o săritură de 76,5 metri, acumulând 55 de puncte grație cărora a încheiat concursul pe locul 45. Celălalt săritor, cu origini bucovinene, Daniel Andrei Cacina, a fost al 12-lea din concurs. El a avut o evoluție mai bună decât a colegului său, ajungând la 83,5 metri și primind 70,9 puncte. Sportivul a prins podiumul intermediar, fiind pe locul 3 după 12 evoluții, dar a terminat competiția pe locul 40.

Profesorul Pungovschi ne-a informat că „avem ceva românesc și la skeleton: antrenorul Chinei este germanul Wili Schneider, născut la Mediaș și emigrat în Germania la 16 ani. A fost campion mondial și a preparat skeletoane atât pentru Maria Mazilu, cât și pentru Dorin Velicu (foști sportivi olimpici ai Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *