Știrile zilei de30 noiembrie 2021

VIDEO. Centrul de Agrement din Lunca Dornei, tot mai aproape de realitate. Proiectul a fost aprobat de Guvern

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 10 noiembrie, indicatorii tehnico-economici pentru cel mai așteptat proiect al dornenilor, Centrul de Agrement din Lunca Dornei. Compania Națională de Investiții va demara licitațiile astfel încât lucrările să înceapă cât mai curând posibil. Prin intermediul acestui proiect, în Lunca Dornei urmează să se construiască un Centru de Agrement care va cuprinde trei bazine de înot, un tobogan cu apă, dar și spații pentru spa (saune finlandeză, umedă și de sare, un bazin cu apă rece, dușuri și o zonă de relaxare), bowling și fitness.

„Este o zi istorică, una dintre cele mai frumoase zone ale orașului este pe cale să renască. CNI va investi în acest proiect peste 9,5 milioane de euro, contribuția locală fiind de 305.000 euro. Mulțumirile noastre merg către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și deputatul Angelica Fădor, doi dintre susținătorii acestui proiect. Am avut mereu și sprijinul Consiliului Local care a înțeles, în orice context, modificările care au intervenit pe toată perioada derulării procesului de aprobare. Îmi doresc din toată inima să ajungem cât mai curând să ne bucurăm de acest complex care va însemna enorm pentru agrementul local”, a declarat primarul Ilie Boncheș.

Proiectul dedicat zonei Lunca Dornei prevede construirea unei clădiri publice de agrement, cu o structură modernă, cu o capacitate, nivel de confort și dotare performante, care va marca un moment arhitectural deosebit, ridicând astfel standardul de urbanism al zonei și având un impact pozitiv asupra populației. Destinația de agrement a obiectivului va fi susținută de cele trei bazine de înot, un tobogan cu apă și spațiile pentru spa, bowling și fitness.

Clădirea se propune a se realiza cu regimul de înălțime D+P+1E și se va amplasa în zona centrală a parcelei, între parcarea publică de la est, o altă investiție aflată în curs de derulare, și luciul de apă existent la vest. Accesul principal în clădire se va face pe latura dinspre est prin două pachete de trepte și acces de serviciu pe laturile din nord și sud. În incintă se vor amenaja și o alee de acces carosabilă și o parcare pentru autovehicule, lucrări de sistematizare a terenului, terasamente, ziduri de sprijin și rigole deschise, locuri de joacă pentru copii, spații verzi și o platformă gospodărească.

Din zona bazinelor se va putea ieși pe o terasă deschisă, parțial acoperită. Utilizatorii sălii de bowling și a sălii de fitness, după accesul în zona recepției, vor ajunge în spațiile respective, pentru bowling la demisol și pentru fitness la etaj, pe scara de acces principală sau cu ascensorul pentru persoane, care este dimensionat și pentru persoanele imobilizate în scaunul cu rotile. Sălile pentru bowling și fitness vor fi deservite și de vestiare și toalete, iar în zona unuia dintre cele trei bazine de înot va fi construită și o tribună pentru însoțitorii sportivilor care se vor folosi de această facilitate.

Parterul centrului de agrement va fi dominat de spațiul piscinei, unde se află trei bazine de înot: un bazin pentru înotători cu dimensiunile de 13,50 x 25 de metri și o adâncime de doi metri, un bazin pentru neînotători cu dimensiunile de 10 x 11 metri și o adâncime de 1,30 metri, și un bazin pentru bălăcit pentru copii, cu o formă trapezoidală, având suprafața luciului de apă de 20 de metri pătrați și o adâncime de 0,6 metri. Un element important care va dota spațiul bazinelor îl constituie toboganul cu apă, amplasat în zona centrală, între bazinul de înotători și cel de neînotători.

Având o formă sinusoidală, toboganul va putea fi accesat de pe o platformă situată la 5,7 metri înălțime, la care se va ajunge pe o scară deschisă din beton. Pe laturile lungi ale piscinei vor fi amenajate zone de relaxare, dotate cu dușuri și mobilate cu șezlonguri. Bazinele de înot vor fi dotate cu scări de acces și cascadă de apă. În zona celor trei bazine de înot va fi amenajat și un bar, în apropiere de zona de recepție, la care se vor putea servi cafea, apă sau băuturi răcoritoare, și la care vor avea acces doar persoanele care au intrat în zona bazinelor prin filtrul sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.