Astăzi13 august 2020

Poiana Stampei, Crucea și Broșteni ar putea avea fiecare câte o stație SMURD

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat săptămâna aceasta că județul Suceava ar mai avea nevoie de încă patru stații SMURD, la limitele județului, pentru ca timpul de intervenție să fie cât mai scurt. Cele opt stații SMURD, existente în județ, și anume cele de la Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuți, Siret și Vicovu de Sus, nu sunt suficiente d.p.d.v. al timpului parcurs până la locul de intervenție.

smurd

Din cele spuse de Prefect, Poiana Stampei, Crucea și Broșteni ar fi localitățile care ar trebui să aibă câte o stație SMURD, tocmai pentru ca la evenimentele rutiere și nu numai să se intervină într-un timp cât mai scurt. Mai mult de atât, Florin Sinescu a arătat că și orașul Dolhasca ar avea nevoie de o stație SMURD, din cauza celor aproape 10.000 de locuitori.

Prefectul a spus că la Poiana Stampei, Crucea și Broșteni ar trebui înființate stații SMURD cu ambulanță de tip B și paramedic și că primele discuții cu primarii localităților au avut deja loc, urmând să fie identificate spațiile adecvate pentru amenajarea acestora, iar mai apoi să fie înaintată propunerea către Guvern, alături de cererea de repartizare a patru noi ambulanțe județului.

Mai mult de atât, la Poiana Stampei ar fi nevoie și de o mașină de descarcerare, ca urmare a numărului din ce în ce mai mare de accidente rutiere petrecute pe traseul drumul european 85, în Pasul Tihuța și pe raza localității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.