CJ Suceava acordă Spitalului Municipal Vatra Dornei suma de 700.000 de lei pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Consiliul Județean Suceava va acorda un sprijin financiar Spitalului Municipal din Vatra Dornei, în valoare de 700.000 de lei, pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19. Proiectul de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean în urma unei adrese trimise de spitalul din Vatra Dornei către primărie, care a înaintat cererea către CJ Suceava. În urma votului oferit de consilierii județeni, proiectul a fost aprobat, iar banii vor fi alocați din Fondul de Rezervă Bugetară pe anul 2021, cu titlu de ajutor.

Printr-o adresă a Primăriei Municipiului Vatra Dornei s-a solicitat Consiliului Județean Suceava acordarea unui ajutor financiar pentru Spitalul Municipal, desemnat ca spital de nivel III ce asigură servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă pacienților diagnosticați cu COVID-19, întrucât unitatea sanitară se confruntă cu o situație de extremă dificultate, resursele financiare ale acesteia fiind insuficiente în contextul creșterii numărului de infectări din ultima perioadă.

Suma de 700.000 de lei va contribui la dotarea Spitalului Municipal din Vatra Dornei cu materialele și echipamentele necesare gestionării situației epidemiologice deosebite, după cum urmează: 200.000 de lei pentru amenajarea spațiilor circuite, 200.000 de lei pentru echipamente de laborator, 150.000 de lei pentru echipamente de protecție și 150.000 de lei pentru lenjerie și obiecte de inventar.

Spitalul Municipal își propune și achiziționarea unei ambulanțe pentru transferul pacienților către Secția de Boli Infecțioase pentru investigații medicale, pentru care ar urma să fie alocată suma de 100.000 de lei. În această perioadă, unitatea spitalicească din municipiu a mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID cu 44 de paturi alocate Secției Interne pentru a putea face față valului IV.

„Având în vedere solicitările municipiilor Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, în ședință am supus aprobării un proiect de hotărâre privind alocarea unui sprijin financiar spitalelor din aceste municipii, care sunt implicate în lupta cu virusul COVID-19, în ultima perioadă crescând foarte mult numărul de pacienți internați care sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2”, a transmis CJ Suceava.

În același proiect de hotărâre al Consiliului Județean Suceava sunt menționate și ajutoare financiare pentru municipiile Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, în valoare de 2.000.000 de lei: suma de 1.500.000 de lei va fi alocată Spitalului Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți, iar suma de 500.000 de lei va fi alocată Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc. Per total, Consiliul Județean Suceava oferă un sprijin financiar în valoare de 2.700.000 de lei celor trei spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *