Știrile zilei de21 octombrie 2021

VIDEO. Cei patru bărbați care au bătut doi jurnaliști și un activist de mediu, la Panaci, au fost puși în libertate

Cei patru bărbați reținuți ieri pentru 24 de ore de către polițiștii suceveni și băgați în arest au fost astăzi puși în libertate și plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de toți cei patru inculpați.

Astăzi s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de patru inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prevăzută de articolul 193 din Codul Penal (trei inculpați) și purtare abuzivă, prevăzută de articolul 296 din Codul Penal (un inculpat). În fapt s-a reținut că pe 16 septembrie, în locul denumit Pârâul Rusului, de pe raza comunei Panaci, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați.

„Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei desfășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis procurorii dorneni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.