Știrile zilei de21 octombrie 2021

Sportivii dorneni de la CSI și CSȘ Vatra Dornei au câștigat mai multe medalii la Campionatul Național de Sanie Starturi

Cei mai buni sănieri legitimați la cluburile sportive din țară au concurat săptămâna trecută la trei competiții de sanie desfășurate în municipiul Câmpulung Muscel. Pe 7 septembrie a avut loc Cupa României la Sanie, dedicată atât juniorilor, cât și seniorilor, fiind urmată, în aceeași zi, de Cupa Speranțelor la Sanie, cu probe dedicate copiilor, cadeților și juniorilor II. Săptămâna s-a încheiat cu desfășurarea Campionatului Național de Sanie Starturi, organizat în perioada 8-10 septembrie.

Campionatul Național de Sanie s-a desfășurat pe cinci probe, și anume simplu feminin, dublu feminin, echipe, simplu masculin și dublu masculin. După acumulările fizice de peste vară sportivii au fost încântați să poată concura și s-au arătat nerăbdători să înceapă competițiile care ar putea să le aducă biletul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din anul 2022.

La toate cele trei evenimente sportive au participat și sănierii dorneni legitimați la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei și Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei, 21 de sportivi făcând deplasarea în județul Argeș preț de o săptămână, fiind luate în calcul și antrenamentele desfășurate anterior competițiilor.

Campionatul Național de Sanie Starturi de la Câmpulung Muscel a fost dominat de componenții Lotului Olimpic de Sanie, iar sportivii de la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia au câștigat trei dintre cele cinci probe ale seniorilor. Sănierii de la cluburile sportive dornene și-au dovedit buna pregătire și s-au întors acasă cu mai multe medalii dobândite în probele de dublu feminin și echipe.

Competiția feminină a senioarelor a fost dominată de cea mai valoroasă sportivă a țării, Raluca Strămăturaru (CSA Steaua), în timp ce locul secund a fost câștigat de Corina Buzățoiu (CSO Sinaia). Cel de-al treilea loc al podiumului a fost ocupat de Carmen Manolescu, legitimată la CSA Steaua.

Întrecerea masculină i-a adus titlul național sportivului Andrei Turea, de la CSO Sinaia, care a reușit să se impună în fața lui Marian Gâtlan, colegul său de club, dar și față de Eduard Crăciun, de la CSTA București. Experimentatul sănier Valentin Crețu, legitimat la CSA Steaua, a fost al patrulea.

La dublu feminin a reușit să se impună echipajul de la CSȘ Petroșani, format din sportivele Daria Căciulan și Enida Gârgă. Podiumul a fost completat, pe poziția a doua, de Miruna Buculei și Ariadna Pașcanu (CSI Vatra Dornei) și, pe poziția a treia, de Mihaela Boca și Bianca Miclea (CSȘ Vatra Dornei).

„De aproape opt ani particip la Campionatele Naționale și de fiecare dată am încercat să dau tot ce este mai bun. Emoțiile pe care le am înainte de concurs nu se pot explica în cuvinte. Deși am mai trecut prin asta an de an, emoțiile tot sunt. Probele nu sunt atât de grele pentru că noi, ca sportivi, am învățat în primul an ceea ce trebuie să facem atunci când punem sania la start. Cel mai greu este să îți controlezi emoțiile și să fii sigur pe propriile forțe, asta este cel mai important. Anul acesta am dat și probele pentru lotul național, împreună cu colega mea de dublu. Ca în fiecare an, am dat tot ce este mai bun pentru a urca pe podium și asta s-a văzut și anul acesta. M-am întors acasă cu două medalii de aur la Cupa României la dublu feminin, trei medalii de argint, două la Campionatul Național de dublu feminin și una la Campionatul Național pe echipe la juniori I, și una de bronz la Campionatul Național pe echipe la seniori”, a declarat Miruna Buculei, legitimată la CSȘ Vatra Dornei.

Echipajul format din Marian Gâtlan și Darius Șerban (CSO Sinaia) a fost cel mai rapid pe traseu și a câștigat titlul național în fața colegilor de club Răzvan Turea și Sebastian Motzca, care au ocupat locul al doilea. Bronzul a revenit echipajului de la CSU Pitești, format din Ștefan Handaric și Alexandru Ailenei. Campionii din proba pe echipe au fost sportivii Corina Buzătoiu, Andrei Turea, Marian Gâtlan și Darius Șerban (CSO Sinaia), iar podiumul a fost completat de CSU Pitești și CSI Vatra Dornei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.