Știrile zilei de21 octombrie 2021

Polițiștii audiază 11 persoane implicate în cazul din Panaci, ale cărui victime au fost doi jurnaliști și un activist de mediu

Polițiștii suceveni au identificat și condus la audieri 11 persoane bănuite că ar fi fost implicate în incidentul nefericit de ieri dintr-o pădure de pe raza comunei Panaci, unde doi jurnaliști și un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri au fost bătuți, iar ulterior au ajuns la spital. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, conform Inspectoratului General al Poliției Române.

„Cu toate că persoanele vătămate au oferit informații vagi cu privire la agresori, polițiștii, prin activități specifice, au identificat și depistat deja 11 persoane implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul poliției în vederea audierii și stabilirii participației fiecăreia dintre acestea. De asemenea, în lipsa plângerilor prealabile, în cursul zilei de ieri polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, relaționând în acest sens și cu unitatea de parchet competentă”, a transmis Poliția Română.

Conform Inspectoratului General al Poliției Române, cele trei persoane agresate în pădurea din comuna Panaci, administrată de un ocol silvic privat din județul Bistrița-Năsăud, s-au prezentat astăzi la sediul Direcției de Investigații Criminale, iar cercetările în dosarul penal întocmit continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

În același timp, Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că, în primele opt luni ale acestui an, polițiștii, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, au efectuat peste 27.000 de controale în domeniul silvic, fiind verificate 6.000 de obiective și peste 45.000 de vehicule.

„Aceste acțiuni au avut ca rezultat aplicarea a peste 5.500 de sancțiuni contravenționale în domeniul silvic, în valoare totală de aproape 9 milioane de lei, precum și constatarea a aproape 6.500 de infracțiuni la regimul silvic, cu 63% mai multe față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, colegii noștri au confiscat peste 30.000 de metri cubi de material lemnos, precum și peste 330 de bunuri și valori, cu 41% mai multe ca în aceeași perioadă a anului trecut”, conform Poliției Române.

În județul Suceava, în primele opt luni ale acestui an, structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au acționat, alături de celelalte structuri și instituții cu atribuții în domeniu, pentru combaterea ilegalităților din domeniul silvic, fiind făcute 1.215 controale.

„Polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ocoalelor silvice și Regiei Naționale a Pădurilor, au verificat 2.843 de obiective, dintre care 2.707 mijloace de transport, 28 de exploatări forestiere, 19 instalații de debitat lemn, 25 de depozite de material lemnos, opt târguri, piețe și oboare, două ocoale silvice și 54 de alte obiective. În urma acestor verificări s-au înregistrat 187 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Legea 46/2008”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.