Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Black Hill Vatra Dornei a câștigat etapa de pe teren propriu din Campionatul de Tenis cu Piciorul

Campionatul României la Tenis cu Piciorul, organizat de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor, a continuat în ziua de sâmbătă, 7 august 2021, la Vatra Dornei, gazda rundei a patra fiind liderul clasamentului general, Black Hill Vatra Dornei. Revenită pe meleaguri bucovinene, caravana tenisului cu piciorul a găsit condiții ideale pentru desfășurarea rundei patru, partidele fiind găzduite de cele două terenuri construite recent în parcul sportiv amplasat între Stadionul Municipal și sala de sport.

La fel ca la etapele precedentele, opt echipe s-au aliniat la start, însă în locul dumbrăvițenilor, absenți din motive obiective, a evoluat o a doua echipă locală din Vatra Dornei. Disputată în condiții ideale, pe o răcoare montană de 20 de grade Celsius, maratonul sportiv a oferit, conform așteptărilor, jocuri interesante, presărate cu dispute spectaculoase, dar și cu surprize.

Grupa A, din care au făcut parte câștigătoarea rundei precedente, JSF Cluj, echipele de seniori și juniori ale Tengo Salonta și Junii Sătmarului și-a desemnat câștigătoarea după o luptă strânsă, clujenii reușind să încheie pe prima poziție, devansând deținătoarea titlului, Tengo Salonta și echipa de juniori a clubului bihorean. Aceasta din urmă a remizat (3-3) în duelul de familie, fiind foarte aproape de remiză și cu JSF, însă a trebuit să se mulțumească cu locul al treilea.

Junii Sătmarului au încheiat cu trei puncte, reușind să „fure” câte un set de la toți adversarii pe care i-au întâlnit. Disputate tot pe un teren multifuncțional, dar în balon, jocurile din Grupa B s-au încheiat conform calculelor de pe hârtie, gazdele de la Black Hill impunându-se în fața tuturor candidatelor la calificarea în careul de ași, Fotbal Tenis Timișoara I și II, respectiv Black Hill 2 Vatra Dornei.

Jocurile din semifinale au oferit nu doar spectacol, ci și suspans, timișorenii reușind să câștige, la mare luptă, în setul decisiv al ultimei probe, cel de simplu, în fața clujenilor de la JSF. A fost un duel de un nivel ridicat, cu numeroase faze spectaculoase. Black Hill a trecut de Tengo Salonta, tot după un meci cu multe răsturnări de situație, salontanii cedând apoi la mare luptă și finala mică, acolo unde s-au reîntâlnit cu clujenii (în grupe cele două echipe au remizat cu scorul de 3-3).

Finala părea a aparține, fără emoții, gazdelor care în grupe s-au impus cu 5-1 în fața bănățenilor, dar aceștia din urmă, deși cu un lot numeric redus, au oferit o replică dârză, reușind să trimită atât meciul de dublu, cât și cel de triplu, în setul decisiv. În cele din urmă, gazdele de la Black Hill, având un lot mai numeros, fiind susținuți de numeroși spectatori, s-au impus cu 2-0, obținând primul triumf pe teren propriu de când participă la acest campionat.

Festivitatea de premiere a avut parte de momente artistice oferite de tinerii dansatori ai clubului Bucovina Dance Studio, răsplătite cu aplauze de către cei prezenți. Reprezentanții Black Hill au oferit diplome și cupe mai multor personalități locale în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat. Au fost premiați Angelica Fădor, deputat în Parlamentul României, primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Marius Rîpan, Dumitru Pardău, vicepreședinte Aqua Carpatica, fostul vicecampion mondial Marian Mușat, dar și fostul fotbalist Romulus Buia, devenit jucător activ al campionatului de tenis cu piciorul.

„A fost un turneu frumos, cu surprize, iar acest lucru ne bucură pentru că demonstrează creșterea gradului de pregătire al echipelor, dar și îmbunătățirea nivelului de joc. Am ajuns într-o fază în care nu mai sunt favorite certe, victoria finală depinde de forma pe moment sau de inspirația jucătorilor. Felicit organizatorii pentru eforturile depuse, dar și pentru minunata bază sportivă care au găzduit jocurile”, a declarat Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor.

„A fost o onoare pentru noi să găzduim, din nou, familia tenisului cu piciorul din România. Ne bucurăm mult pentru câștigarea turneului și pentru faptul că suntem pe primul loc și în clasamentul general. Vom munci să ne păstrăm această poziție până la finalul campionatului”, a declarat Paul Boncheș, conducătorul echipei Black Hill Vatra Dornei.

Următoarea etapă este programată la Satu Mare, pe 25 septembrie 2021, locație care anul trecut a primit premiul pentru cea mai bună organizare a unei etape de campionat.

Rezultatele meciurilor din Grupa A:

JSF Cluj-Napoca – Junii Sătmarului (scorul de 5-1)
Tengo Salonta – Tengo Juniori (scorul de 3-3)
Junii Sătmarului – Tengo Juniori (scorul de 1-5)
JSF Cluj-Napoca – Tengo Salonta (scorul de 3-3)
Tengo Salonta – Junii Sătmarului (scorul de 5-1)
JSF Cluj-Napoca – Tengo Junioti (scorul de 4-2)

Rezultatele meciurilor din Grupa B:

Black Hill – Black Hill 2 (scorul de 6-0)
Timișoara – Timișoara 2 (scorul de 4-2)
Black Hill 2 – Timișoara II (scorul de 1-5)
Black Hill – Timișoara (scorul de 5-1)
Timișoara – Black Hill 2 (scorul de 6-0)
Timișoara II – Black Hill (scorul de 1-5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.