Știrile zilei de4 decembrie 2022

FOTO. Iulian Pop a câștigat proba de cros de la Concursul de Alergare Montană „Hit the Egg”

Astăzi a avut loc cea de-a cincea ediție a Concursului de Alergare Montană „Hit the Egg”, o competiție devenită deja o tradiție pentru locuitorii orașului Vatra Dornei, dar și pentru întreaga zonă a Țării Dornelor. Evenimentul este înscris în Circuitul Carpaților, iar la startul ediției din acest an s-au prezentat peste 250 de sportivi, printre care s-au numărat și mai mulți atleți legitimați la CSM Dorna.

Din delegația Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a făcut parte și Iulian Pop, legitimat la clubul dornean încă din anul 2017. Tânărul în vârstă de 18 ani a luat parte la proba de cros, alături de alți aproape 50 de sportivi profesioniști și amatori, iar la finalul cursei a reușit să înregistreze un timp oficial care l-a plasat pe prima poziție și care i-a adus o nouă medalie de aur în palmares.

„Azi am luat startul probei de cros. A fost o cursă rapidă și tehnică, iar cei nouă kilometri, cu aproape 400 de metri diferență de nivel, mi s-au părut suficienți pentru o astfel de probă. Vreau să îi felicit pe colegii de la club pentru cursa făcută și pentru ritmul stabilit încă de la începutul acesteia. Chiar dacă condiția mea fizică încă nu este la capacitate maximă de după accidentarea la gleznă, câștigarea cursei a fost un antrenament foarte bun pentru mine, dar și pentru competițiile viitoare”, ne-a mărturisit sportivul dornean Iulian Pop, legitimat la CSM Dorna.

Dorneanul în vârstă de 18 ani a terminat proba de cros pe primul loc, cu un timp de 41 de minute și 37 de secunde, în timp ce locul al doilea a fost adjudecat de Bogdan Moldovan, cu un timp de 42 de minute și 34 de secunde. Pe poziția a treia s-a clasat Mihai Alexandru Moroșan, legitimat la CSM Dorna, cu un timp de 47 de minute și 37 de secunde. Locul al patrulea a fost ocupat de un alt sportiv de la CSM Dorna, și anume Alexandru Prâsneac, cu un timp de 49 de minute și 40 de secunde.

„Câștigarea cursei a fost un antrenament foarte bun pentru participarea la Campionatul Național de Alergare Montană din toamnă. Vreau să îi mulțumesc domnului primar Radu Ciocan pentru cantonamentul oferit mie și lui Gabriel Bularda, pe care îl felicit pentru câștigarea probei de semimaraton, lui Tudor Macovei pentru invitația de a participa la această cursă și tuturor celor ce m-au susținut până acum”, ne-a mai spus Iulian Pop, sportivul originar din comuna Ciocănești.

Pentru Iulian Pop urmează o participare la Campionatul Național de Alergare Montană din toamnă, care va avea loc pe 19 septembrie în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Sportivul ne-a mărturisit că este singura cursă pentru care se va antrena în această perioadă, la care își propune o clasare pe unul dintre primele trei locuri din clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *