Știrile zilei de24 septembrie 2021

ATENȚIE! Județul Suceava intră sub cod portocaliu de vijelii puternice și grindină

Miercuri, 28 iulie 2021, între orele 13:00 și 23:00, județul Suceava se va afla sub avertizare de cod portocaliu de vijelii puternice și grindină, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Informațiile transmise de către autorități arată că zece județe vor afectate: Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui.

În toate aceste județe, inclusiv în județul Suceava, vor fi perioade de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri, aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25-30 de litri pe metrul pătrat.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fii Pregătit” și consultă ghidurile special create pentru a afla cum te poți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomenele meteorologice extreme, precum furtuna, inundațiile, vântul puternic sau canicula.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.