Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Primarul Viluț Mezdrea a semnat un nou proiect de investiții în școlile din comuna Poiana Stampei

Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, a semnat în această săptămână un contract de finanțare pentru un proiect de investiții în învățământul local. Noile investiții prevăd cumpărarea din fonduri europene de echipamente IT necesare învățământului online, prin proiectul „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistematice în domeniul e-educație în comună”.

În cadrul acestui proiect urmează să fie achiziționate un număr de 28 de laptop-uri, șase sisteme All-In-One, 14 camere web, 14 camere web de conferință, 14 proiectoare, 14 ecrane de proiecție, 14 table interactive, 159 de tablete, un router wireless și 1.584 de sisteme de management.

„Îmi doresc ca în urma implementării acestui proiect toți elevii din comună să primească gratuit echipamente IT în așa fel încât interacțiunea dintre profesor și elev să fie una optimă și eficientă pentru această generație”, a declarat Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei.

Elevii vor putea accesa platforma școlară și vor atinge un nivel de performanță școlară ridicată ca urmare a utilizării echipamentelor IT de predare a lecțiilor și de participare la cursurile online. Tabletele pentru elevi vor fi prevăzute cu abonamente la internet pentru o perioadă de 24 de luni.

Valoarea proiectului care urmează să fie implementat în unitățile de învățământ din comuna Poiana Stampei are o valoare de 689.821,69 de lei, inclusiv TVA. Cofinanțarea de la bugetul local este de 2%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.